Κοινωνία Τοπικά Νέα

Παράταση των συμβάσεων για την καθαριότητα του ΠΓΝΑ, ζητά το Εργατικό Κέντρο Ν.Έβρου

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου πραγματοποίησε  συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ενημερωθήκαμε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, δυνάμει της οποίας προσλήφθηκαν οι εργαζόμενοι, υπάρχει η δυνατότητα να απασχοληθεί το συγκεκριμένο προσωπικό έως και 24 μήνες.

Ωστόσο, οι εν λόγω συμβάσεις υπογράφηκαν με ισχύ μικρότερη των 24 μηνών και λήξη τον Οκτώβριο του 2020, και από την πλευρά του το ΠΓΝΑ δεν φαίνεται να έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την παράταση τους μέχρι την συμπλήρωση της ορισθείσας με την προκήρυξη διάρκειας των 24 μηνών.

Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε , η Διοίκηση του ΠΓΝΑ έχει σκοπό να μειώσει τους εργαζόμενους από 100 σε 72, με ταυτόχρονη ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε ιδιωτική επιχείρηση.

Σε ένα νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID 19 και εν μέσω πανδημίας η καθαριότητα θα πρέπει να ενδυναμώνεται με επιπλέον προσωπικό κι όχι να αποδυναμώνεται μέρα με την μέρα.

Δηλώνουμε ότι, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την διεκδίκηση της παράτασης των συμβάσεων τους για ένα επιπλέον χρόνο (μέχρι να συμπληρωθούν οι 24 μήνες), βρισκόμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε μαζί τους για την επίτευξη του στόχου τους.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Παράταση στην προθεσμία για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

admin

SEAJETS: Αυτά είναι τα έκτακτα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν

admin

Κορωνοϊός: Έρχονται οι «Μωβ περιοχές» – Ποια μέτρα θα ισχύουν σε αυτές

editor