25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Με βυθοκορήματα του λιμένα μπαζώνουν την πισίνα του παλιού κολυμβητηρίου (video)

Ήταν πρωί της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019 όταν το παλιό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης κατεδαφίστηκε  αφήνοντας πίσω μόνο αναμνήσεις.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε αποφασίσει να κατασκευαστούν στην θέση του δύο νέα γήπεδα τένις.

Σήμερα 10 μήνες μετά η νέα Δημοτική Αρχή φαίνεται να έχει άλλα σχέδια ωστόσο στόχος της, όπως έχει δηλώσει, είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των πολιτών.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν εργασίες προκειμένου να γίνει η κάλυψη της πισίνας με χώμα από τις εκσκαφές που γίνονται στο λιμάνι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων οι συγκεκριμένες εργασίες γίνονται μετά από καταγγελίες από το υγειονομικό ότι ο χώρος της πισινάς έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης καθώς μαζεύονται πολλά κουνούπια και διάφορα άλλα έντομα.

Οι ενέργειες αυτές της Δημοτικής Αρχής ξεσήκωσαν αντιδράσεις με πρώτο τον Παύλο Γεωργιάδη, Εθνοβιολόγο και σύμβουλος του «Φάρου» οποίος αναφέρει ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας κλιματικά απροσάρμοστος δήμος.

Και συνεχίζει λέγοντας “Τις μεταξωτές κορδέλες ας τις ντυθεί το παρεάκι της καλύτερης δημοτικής αρχής όλων των εποχώνε, όταν γιορτάζει με λογύδρια και τυμπανοκρουσίες (λες και ο πολιτισμός είναι αυτό) τα εκατό, τα διακόσια, τα τετρακόσια σαράντα δώδεκα χρόνια ιστορίας, μιας και τους ιστορικούς χώρους δε μπορεί να τους αντιληφθεί, πόσο δε μάλλον να τους προστατεύσει και να τους αξιοποιήσει.

Προς τα πίσω ολοταχώς… ανάπτυξη για τα μπάζα.”

Ενώ για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης:

«Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με την πρόσφατη παρέμβαση αποδοκιμασίας του εθνοβιολόγου και κοινοτικού συμβούλου Αλεξανδρούπολης κ. Παύλου Γεωργιάδη, για την απρόσμενη απόφαση της δημοτικής αρχής να μπαζώσει τον χώρο του παλιού κολυμβητηρίου με τα βυθοκορήματα του λιμένα. Συγκεκριμένα ως εκλεγμένος σύμβουλος της ανεξάρτητης κοινοτικής παράταξης “Φάρος Αλεξανδρούπολης”, σχολίασε πως δεν νοιάζονται και ούτε αγαπούν αυτόν τον τόπο όσοι αποφασίζουν να γεμίσουν το πάλαι ποτέ ιστορικό αγροκήπιο της πόλης με τα μπάζα του λιμανιού!

Είναι γεγονός πως τα συστατικά των βυθοκορημάτων είναι τελείως αποτρεπτικά για την δυνατότητα οποιαδήποτε φύτευσης στην περιοχή και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “μόνο φύκια θα μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον”.

Δυστυχώς πέρα των άλλων, η κίνηση αυτή από πλευράς της δημοτικής αρχής ανατρέπει και την προ μηνών πρότασή μου για την δημιουργία στον χώρο αυτό ενός δημοτικού πολυόροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης που τόσο λείπει από ένα κεντρικό σημείο της Αλεξανδρούπολης.

Όλα αυτά συμβαίνουν, διότι ενώ έχει συμπληρωθεί ένας σχεδόν χρόνος από την κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου, η δημοτική αρχή παραμένει και σε αυτό το θέμα αδρανής, χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου.

Η εμφανής απειρία του δημάρχου και η απουσία προεκλογικού προγράμματος από την παράταξή του, συνοδεύεται και από αποφάσεις αποτρεπτικού χαρακτήρα, μια και η προηγούμενη δημοτική αρχή ήθελε στο σημείο αυτό να κατασκευάσει τουλάχιστον τα νέα γήπεδα του τένις».

Σ.Κ

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Να ανοίξει το τελωνείο Ορμενίου για τους εργάτες γης από Βουλγαρία ζητά ο δήμαρχος Ορεστιάδας

editor

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.. αγοράζουμε με ασφάλεια!

admin

Σχεδόν 520.000 Ουκρανοί πρόσφυγες σε μεθοριακές χώρες

editor
25/04/2024 16:17