18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Yeni Safak για Θράκη: «Να γίνει αυτόνομη με δική της κυβέρνηση»

Ένα άκρως προκλητικό δημοσίευμα της Yeni Safak προτρέπει την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη να δημιουργήσει δική της κυβέρνηση, να γίνει δηλαδή η Θράκη αυτόνομη ή και ανεξάρτητη.

Υπό άλλες συνθήκες το δημοσίευμα θα πέρναγε στα «ψιλά» ως συνήθης τουρκική προπαγάνδα αλλά η συγκεκριμένη εφημερίδα απηχεί τις απόψεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και ο διευθυντής της Ιμπραχίμ Καραγκιούλ είναι στενός φίλος και σύμβουλος του Τούρκου ηγέτη.

Ότι γράφεται έχει συγκεκριμένους σκοπούς. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται μόνο για την τουρκική υφαλοκρηπίδα όπως πολλοί θέλουν να νομίζουν. Στην ατζέντα που θέλει να επιβάλλει πέραν της Κύπρου υπάρχει και η Θράκη όπως και πολλά νησιά του Αιγαίου.

Το άρθρο αναδημοσιεύουν και αποδίδουν τα «Τουρκικά Νέα»

«Μετά από την διατήρηση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η ελληνική κυβέρνηση επιτάχυνε τις προβοκάτσιες της στην Δυτική Θράκη.

Η ελληνική κυβέρνηση η οποία επί πολλά χρόνια με ρυθμίσεις που έκανε στο εσωτερικό δίκαιο, αφαίρεσε τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων της δυτικής Θράκης, παραβιάζει και το διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με ειδικούς η κατάσταση αυτή δίνει το δικαίωμα στους Τούρκους της δυτικής Θράκης να θεωρήσουν τα άρθρα της συνθήκης των Σεβρών ως άκυρα.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η κατάσταση αυτή καθιστά την περιοχή της δυτικής Θράκης “χωρίς κράτος” και σχολιάζουν πως “Αν η Τουρκία έσκισε και πέταξε τη συνθήκη των Σεβρών τότε και οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης είναι υποχρεωμένοι να  την σκίσουν και να την πετάξουν”.

Το θέμα της δυτικής Θράκης που συνεχίζεται επί πολλά χρόνια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, με την ένταση που υπήρξε στην Ανατολική Μεσόγειο ήρθε πάλι στην επικαιρότητα.

Τις περασμένες μέρες, ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας κάνοντας άσκηση σε τουρκικό χωριό, θέλησαν να απειλήσουν την τουρκική μειονότητα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Ερντογάν προειδοποιώντας με σκληρό τρόπο την Ελλάδα δήλωσε πως “Δεν αφήνουμε μόνους τους ομογενείς μας”.

Σε σχόλια που έκανε προς την εφημερίδα Γενί Σαφάκ ο πρόεδρος του κέντρου ερευνών Ρούμελης Χασάν Οζκάν,,ανέφερε πως η Ελλάδα με τη συνθήκη των Σεβρών, αποδέχτηκε τα δικαιώματα αυτονομίας της τουρκικής μειονότητας, αλλά με ρυθμίσεις που έκανε αργότερα στο εσωτερικό δίκαιο, αφαίρεσε αυτά τα δικαιώματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης.
….
Ο Οζκαν δηλωσε: “Σύμφωνα με το άρθρο 27 της συνθήκης της Βιέννης περί δικαιου των συνθηκών, πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα με ρυθμίσεις εσωτερικού δικαίου να αφαιρεί τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων δυτικής Θράκης.

Δηλαδή το διεθνές δίκαιο δίνει το δικαίωμα στους Τούρκους της δυτικής Θράκης, λόγω της παραβίασης των δικαιωμάτων τους να θεωρήσουν ως άκυρα τα άρθρα της συνθήκης των Σεβρών.

Όπως η Τουρκία έσκισε και πέταξε τη συνθήκη των Σεβρών Το ίδιο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης. Για αυτό το λόγο η Δυτική Θράκη εκ νέου με τη συνθήκη του Νεϊγύ επιστρέφει στην κατάστασή του ¨μή κράτους”.

Ο Οζκάν λέει πως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα έχει καταπέσει στη θέση του εισβολέα στη δυτική Θράκη και σχολιάζει πώς “Το διεθνές δίκαιο δίνει στους Τούρκους της δυτικής Θράκης το δικαίωμα να στήσουν μία κυβέρνηση για εκείνη την περιοχή.

Αν σήμερα οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης μπορούν να συνεχίζουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, αναμφίβολα αυτό είναι χάρη στην μητέρα πατρίδα Τουρκία. Η Τουρκία σε κάθε περίοδο στήριξε τον αγώνα των Τούρκων της δυτικής Θράκης και θα τον στηρίζει.

Ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας Ρετζέπ Ταγίπ ερντογάν, στην τελευταία του δήλωση ανέφερε πώς μπορεί να συμβούν τα πάντα. Αυτό το μήνυμα είναι μία ανοιχτή προειδοποίηση προς την Ελλάδα, διότι πλέον η κατάσταση των Τούρκων της δυτικής Θράκης έχει φτάσει σε αδιέξοδο” .

Related posts

Ρ. Μενέντεζ: Ξεκάθαρη παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ επιπλέον προμήθεια S-400 από την Τουρκία

editor

Ανδρ. Κατσανιώτης: Η ελληνική γλώσσα ζωντανή και ενεργή, παράγει ιστορία, πολιτισμό και επιστήμη

editor

ΤΡΩΕΙ… ΓΚΟΛ ο Ερντογάν

editor
18/04/2024 16:04