Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η Σαμοθράκη ανάμεσα στους πιο πετυχημένους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τον κλάδο του τουρισμού που αγγίζει κατ’ επέκταση και άλλους  τομείς της οικονομίας, υπάρχουν ορισμένοι προορισμοί στη Βόρεια Ελλάδα που κατάφεραν να “ δουλέψουν” τόσο, ώστε οι επαγγελματίες να κάνουν λόγο για “ βαθιά ανάσα” και “ σώσιμο της παρτίδας”, τουλάχιστον για τον μήνα Αύγουστο, που είναι, ωστόσο, ένας από τους πιο δυνατούς μήνες για τον τουρισμό.

Σαμοθράκη, Λήμνος, Πάργα, Πρέβεζα και Αμμουλιανή είναι τα μέρη που προσέλκυσαν τους Έλληνες τουρίστες σημειώνοντας υψηλές πληρότητες, δεδομένων των συνθηκών.

Σαμοθράκη: Το περιορισμένο ωράριο δεν ανέκοψε το κύμα των τουριστών

Παρά το γεγονός ότι η Σαμοθράκη έχασε ένα σημαντικό αριθμό τουριστών από τα Βαλκάνια και κυρίως από τη Ρουμανία, καταφέρνει να τα πηγαίνει καλά χάρις το αυξημένο ενδιαφέρον των Ελλήνων τουριστών. «Το νησί είναι γεμάτο μέχρι τέλη Αυγούστου», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας.

Η Σαμοθράκη, σύμφωνα με τον κ.Γλήνια είχε τουρισμό μέχρι και σχεδόν τα τέλη του Σεπτέμβρη αλλά φέτος δεν είναι εύκολο να γνωρίζει κανείς τι μέλλει γενέσθαι.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, λόγω του νέου κορονοϊού, φαίνεται πως δεν πτόησαν τον κόσμο που συνεχίζει να καταφθάνει στο νησί και δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, όπως υπογράμμισε ο ίδιος.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Νέα ηλεκτρονική εφημερίδα www.political.net.gr

editor

Ο Δήμος Ορεστιάδας συνεχίζει να επιβραβεύει τους χρήστες του Followgreen

admin

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης: Κατέκτησε τρίτο χρυσό στο Λονδίνο

admin