16 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτισμός Τοπικά Νέα

Ξεκίνησε την λειτουργία του η Αίθουσα Α΄ του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης

Οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Έβρου και Ροδόπης ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας από Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 της Αίθουσας Α΄ του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης.

Η επανέκθεση του μουσείου υλοποιείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, στο πλαίσιο του ενταγμένου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Έργου:

«Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης και έργα προστασίας του ευρύτερου χώρου από φυσικές καταστροφές».

Στην Αίθουσα Α΄ του Μουσείου φιλοξενούνται αρχιτεκτονικές αποκαταστάσεις από τρία σημαντικά Δωρικά κτίρια του Ιερού των Μεγάλων Θεών, – της Αυλής του Βωμού, του Ἱεροῦ και της Θόλου της Αρσινόης Β΄.

Την έκθεση πλαισιώνουν εποπτικό υλικό, σύντομο video με τρισδιάστατη απεικόνιση των κτιρίων του Ιερού των Μεγάλων Θεών καθώς και φωτογραφική περιήγηση στην αρχαιολογική έρευνα στο νησί.

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 08.30-15.30.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του αρμόδιου φυλακτικού προσωπικού, προς αποφυγή του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19 σε εργαζόμενους και επισκέπτες.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων συναντήθηκε ο Δημήτρης Καιρίδης

editor

Ξεκίνησε η συγκέντρωση ηλίανθου στην Ορεστιάδα – Στα 500 ευρώ ανά τόνο η ελάχιστη εγγυημένη τιμή

editor

Έβρος: Πρόστιμα για πώληση χύμα τσίπουρου

admin
16/04/2024 16:14