19 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διδυμότειχο: To φρούριο του Πυθίου άνοιξε την πύλη του και υποδέχεται επισκέπτες

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου ανακοίνωσε ότι το φρούριο του Πυθίου υποδέχεται ήδη επισκέπτες κάθε Κυριακή και Τρίτη από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα έως και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Οι επισκέπτες πρέπει να εφαρμόζουν τα ατομικά μέτρα προστασίας έναντι της διάδοσης του ιού SARS-CoV-2. Η περιδιάβαση στους ορόφους του μεγάλου πύργου θα πραγματοποιείται σε ομάδες πέντε (5) ατόμων το μάξιμουμ με απόσταση μεταξύ τους 1,5μ. όπως θα καθορίζεται από το φυλακτικό προσωπικό, που έχει επιφορτισθεί με το καθήκον της εφαρμογής των σχετικών κανόνων.

Υπενθυμίζεται ότι το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου λειτουργεί με το ίδιο ωράριο τις Κυριακές και από Τετάρτη έως Παρασκευή, ενώ το Σάββατο είναι ανοιχτό από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

Συνδυασμός επίσκεψης του μουσείου το απόγευμα του Σαββάτου και του φρουρίου το πρωί της Κυριακής συστήνεται ανεπιφύλακτα γιατί ο επισκέπτης παρακολουθεί στο μουσείο την κυρίαρχη φυσιογνωμία του Ιωάννη Στ´ Καντακουζηνού και εν συνεχεία επισκέπτεται το ίδιο του το σπίτι, κάτι που δεν συμβαίνει αλλού πουθενά στη χώρα μας.

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Αναβιώνει το δημοσιογραφικό συνέδριο της Σαμοθράκης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜΘ

admin

Μητσοτάκης: Απαγόρευση της κυκλοφορίας – Πότε τίθεται σε ισχύ

admin

Έβρος: Έναρξη νέας απόπειρας εισβολής στην Ελλάδα αναφέρουν οι Τούρκοι – Επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ στις Καστανιές (ΒΙΝΤΕΟ)

editor
19/03/2024 9:30