Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διδυμότειχο: To φρούριο του Πυθίου άνοιξε την πύλη του και υποδέχεται επισκέπτες

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου ανακοίνωσε ότι το φρούριο του Πυθίου υποδέχεται ήδη επισκέπτες κάθε Κυριακή και Τρίτη από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα έως και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Οι επισκέπτες πρέπει να εφαρμόζουν τα ατομικά μέτρα προστασίας έναντι της διάδοσης του ιού SARS-CoV-2. Η περιδιάβαση στους ορόφους του μεγάλου πύργου θα πραγματοποιείται σε ομάδες πέντε (5) ατόμων το μάξιμουμ με απόσταση μεταξύ τους 1,5μ. όπως θα καθορίζεται από το φυλακτικό προσωπικό, που έχει επιφορτισθεί με το καθήκον της εφαρμογής των σχετικών κανόνων.

Υπενθυμίζεται ότι το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου λειτουργεί με το ίδιο ωράριο τις Κυριακές και από Τετάρτη έως Παρασκευή, ενώ το Σάββατο είναι ανοιχτό από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

Συνδυασμός επίσκεψης του μουσείου το απόγευμα του Σαββάτου και του φρουρίου το πρωί της Κυριακής συστήνεται ανεπιφύλακτα γιατί ο επισκέπτης παρακολουθεί στο μουσείο την κυρίαρχη φυσιογνωμία του Ιωάννη Στ´ Καντακουζηνού και εν συνεχεία επισκέπτεται το ίδιο του το σπίτι, κάτι που δεν συμβαίνει αλλού πουθενά στη χώρα μας.

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Ουρές & λιποθυμίες μπροστά από τις τράπεζες

editor

Συνελήφθη 44χρονος διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

admin

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής IBAN για την ενίσχυση των 400 ευρώ

admin