25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σχεδόν τέλος στα πήγαινε έλα των Ελλήνων στην Τουρκία

Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος Ελλήνων στην Ελλάδα από τις 17 Αυγούστου.
Η αποκάλυψη του thraki Νεα, για τον ρυθμό διελεύσεων Ελλήνων πολιτών από τους Κήπους προς την Τουρκία, προκάλεσε πανελλήνια αίσθηση (δείτε ΕΔΩ).
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης:
Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ μεγάλη αίσθηση προκαλεί το ότι παρά το γεγονός ότι μπαίνει πλαφόν εισόδου στο τελωνείο της Κακαβιάς – από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα – κι ενώ η Τουρκία προκαλεί στο μέγιστο βαθμό την Ελλάδα, δεν μπαίνει αντίστοιχο πλαφόν εισόδου για φορτηγά από το τελωνείο των Κήπων, με «πρόσχημα» τον κορονοϊό, αλλά και το γεγονός ότι διενεργούνται εργασίες στην Εγνατία οδό και άρα για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία φορτηγών πρέπει να είναι περιορισμένη.
Το τελευταίο έχει προταθεί από το thraki Νεα από τις 15 Ιουλίου με τον χαρακτηριστικό τίτλο: Η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση τουρκικών νταλικών πονώντας την Τουρκία χωρίς να πει κιχ η Γερμανία
Τόσο ο τίτλος όσο και το κείμενο του άρθρου, είναι εξαιρετικά επίκαιροι, καθώς η στάση της γερμανικής κυβέρνησης στην πρόσφατη κρίση, αποδεικνύει ότι Τουρκία και Γερμανία είναι εξαιρετικά κοντά.

Πηγή: Νέα της Θράκης

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Πέντε νεκροί και έξι βαριά τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

editor

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα

editor

Αλεξανδρούπολη: Αντικαταστάσεις Προέδρου Σχολικής Επιτροπής και Διαχειρίστριας ΤΕΒΑ, θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο

editor
25/04/2024 3:33