16 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Έρχονται οι διαγωνισμοί για την κατασκευή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε ΑΜΘ

Από λεπτό σε λεπτό ξεκινάν οι διαγωνισμοί για την κατασκευή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ΔΕΔΑ προκηρύσσει πιθανόν μέσα στην εβδομάδα τους διαγωνισμούς για τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή. Στα 51,4 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός.

Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών ξεκινά τις δημοπρατήσεις του πενταετούς (2020-2024) επενδυτικού της σχεδίου 270 εκατ. ευρώ από την ακριτική περιφέρεια της χώρας.

Σκοπός είναι οι κατασκευαστικές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί το 2022, ώστε μετά να είναι εφικτή η σύνδεση των οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών με το φυσικό αέριο.

Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης και πρόκειται να κατασκευαστούν δίκτυα χαμηλής και μέσης πίεσης περίπου 500 χλμ.

Πηγές θέλουν, επίσης, τα έργα να κατανέμονται σε δύο διαγωνισμούς με βάση τις περιοχές.

Το φυσικό αέριο θα πάει μέσω των αγωγών στις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα και Καβάλα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στα δίκτυα αυτά, εκτιμάται ότι θα συνδεθούν συνολικά 14.904 καταναλωτές. Εξ αυτών, 12.537 οικιακοί, 2.333 εμπορικοί και 34 βιομηχανικοί νέοι τελικοί πελάτες, για τους οποίους προβλέπεται κατανάλωση που ανέρχεται αντίστοιχα σε 153.681 MWh για τους οικιακούς, 177.230 MWh για τους εμπορικούς και 167.043 MWh για τους βιομηχανικούς τελικούς πελάτες.

Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ακολουθήσουν οι δημοπρατήσεις για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

ΑΜΘ: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

editor

Ανατροπή οχήματος με δύο στρατιωτικούς τραυματίες στην περιοχή του Άβαντα Αλεξανδρούπολης

editor

Reuters: Η προοπτική νίκης της ΝΔ ωθεί τα ελληνικά ομόλογα κάτω από το 3%

admin
16/04/2024 10:34