25 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Νέο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης αποκτούν οι Φέρες – Υπογράφηκε η υλοποίηση του σημαντικού έργου

Νέο, σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης αποκτούν οι Φέρες και η σύμβαση υλοποίησης του έργου για την αντικατάσταση του υφιστάμενου παλαιωμένου εσωτερικού δικτύου υπογράφηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ  Γιάννης Ζαμπούκης και ο ανάδοχος του έργου εκ μέρους της “Μιχαήλ Κούγκουλος και Σια Ε.Ε” υπέγραψαν στο γραφεία του δημάρχου την σύμβαση του έργου, όπου προβλέπεται η αντικατάσταση του υφιστάμενου παλαιωμένου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις Φέρες και είναι προϋπολογισμού 2.300.000,00 ευρώ.

Η πόλη των Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχει δίκτυο ύδρευσης παλαιωμένο,  το οποίο σήμερα  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ως προς τη λειτουργία του, καθώς παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις διαμέτρων ανά τμήματα ενώ αρκετές φορές σημειώνονται θραύσεις των αγωγών. Το υφιστάμενο δίκτυο είναι περιορισμένο σε μήκος και δεν εξυπηρετεί επαρκώς  τους καταναλωτές.

Το νέο υπό κατασκευή έργο προβλέπει την αντικατάσταση του υφιστάμενου παλαιωμένου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης τον Φερών . Το συνολικό μήκος του προς κατασκευή έργου είναι 36,5 χιλιόμετρα δικτύου και αποτελείται από τις παρακάτω διατομές:

HDPE D 90   10 atm32.000,00 m

HDPE D 110 10 atm3.600,00 m

HDPED 200 10 atm      900,00 m

Σε όλο το μήκος του νέου δικτύου θα τοποθετηθούν  δικλείδες διακοπής – ελέγχου με σκοπό το διαχωρισμό του δικτύου σε μικρότερα τμήματα, καθώς και  αγωγοί εκκένωσης – καθαρισμού του δικτύου, οι οποίοι σχεδιάστηκαν ώστε να διοχετεύουν τα ύδατα σε κατάλληλους αποδέκτες είτε ρέματα είτε στο δίκτυο όμβριων. Τέλος  θα τοποθετηθούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών  σε καίρια σημεία του οικισμού, συνολικά έντεκα(11) υπέργειοι πυροσβεστικοί κρουνοί.

Στον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνονται νέες παροχές ύδρευσης, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απαλλαγή της χρέωσής τους στους δημότες.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης: Αυξημένα μέτρα προφύλαξης και προστασίας λόγω κορωνοϊού

admin

Περιφερειακό φεστιβάλ VIA EGNATIA 2022 στην Π.Ε. Καβάλας

editor

Τέρμα στο γκρι – «Ζωντάνεψαν» τα ΚΑΦΑΟ στις Φέρες (εικόνες)

editor
25/02/2024 10:13