29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς – Περιπολίες και στρατός με αστυνομία

Έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στην Αλεξανδρούπολη υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.

Αυτό αποφασίστηκε λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες (δείκτης επικινδυνότητας 4) σε περιοχές ευθύνης των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης – Σουφλίου συμπεριλαμβανομένης και της Νήσου Σαμοθράκης. Κατά τη σύσκεψη επικαιροποιήθηκαν τα διαθέσιμα μέσα της Περιφέρειας και των Δήμων και αποφασίσθηκε:

H εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης διέλευσης και παραμονής ιδιωτών εντός δασών και δασικών εκτάσεων, όπως αυτές έχουν καθορισθεί στην με αριθμ. πρωτ. 1105/17-7-2020 απόφαση τουΠεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΔΑ: 9ΡΡ37ΛΒ-ΣΥΛ)
Η αποστολή μικτών περιπόλων – αμιγών περιπόλων του στρατού – των Δασαρχείων – των Εθελοντικών Ομάδων και της Ελληνικής Αστυνομίας σε δασικές περιοχές για προληπτικό έλεγχο των πολιτών που κινούνται εντός των δασικών περιοχών
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα ενημερώσει τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια και για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.
Αντίστοιχα, η Διεύθυνση Δασών και τα Δασαρχεία Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου θα ενημερώσουν τους συνεταιρισμούς που δραστηριοποιούνται στις περιοχές ευθύνης τους.

Τα ανωτέρω μέτρα πρόληψης και καταστολής που αποφασίσθηκαν στη σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. θα ισχύουν για όλες τις επόμενες ημέρες και καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου όταν ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι υψηλός 4 και 5.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν τα νέα αυστηρότερα πρόστιμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Έβρου για παραβάσεις που σχετίζονται με πυρκαγιές, κατ’ εφαρμογή της 19ης / 2020 Πυροσβεστικής Διάταξης. Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τον ημερήσιο δείκτη επικινδυνότητας πρόβλεψης πυρκαγιάς.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Εκπαίδευση Ενηλίκων: Δηλώσεις συμμετοχής στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ξάνθης

editor

Αλεξανδρούπολη: “Πράσινες Αποστολές” – Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά & Κερδίζουμε δώρα!

editor

Δωρεάν rapid test για Covid -19 στην ΠΕ Ροδόπης

editor
29/02/2024 20:37