19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Επαμεινώνδας Κουρτίδης: “Παραλάβαμε απογοητευτικές εικόνες στην Κατασκήνωση Μάκρης…”

Απογοητευτικές εικόνες και προβληματική κατάσταση παρέλαβε η δημοτική αρχή του Γιάνη Ζαμπούκη στις Παιδικές Κατασκηνώσεις Μάκρης του δήμου Αλεξανδρούπολης και χρειάστηκαν παρεμβάσεις σχεδόν παντού, για να ξεκινήσει αυτές τις ημέρες την λειτουργία της.

Ο Πρόεδρος της Κατασκήνωσης Μάκρης Επαμεινώνδας Κουρτίδης, ο οποίος απ’ την στιγμή πυ ανέλαβε ήταν σχεδόν καθημερινά εκεί, συντόνιζε και επέβλεπε τις προσπάθειες των συνεργείων από τους υπαλλήλους του δήμου Αλεξανδρούπολης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του, για την εκ βάθρων βελτίωση της κατασκήνωσης, η οποία άρχισε ήδη να λειτουργεί με φιλοξενούμενα παιδιά ΑμεΑ.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κουρτίδης:

“Όταν ανέβαλε η νέα δημοτική αρχή και επισκεφθήκαμε τις κατασκηνώσεις στη Μάκρη μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τις υπεύθυνες υπαλλήλους, ο δήμαρχος απελπίστηκε από την κατάσταση που αντικρίσαμε. Οι εικόνες που υπήρχαν τότε σε σχέση με αυτή που έγινε τώρα, δείχνουν την διαφορά.

Αλλάξαμε σχεδόν τα πάντα, έτσι ώστε τα παιδιά μας να χαίρονται τον χώρο, αλλά πάνω απ΄όλα να παρέχουμε ασφάλεια και υγιεινή. Ξεκινήσαμε ήδη με παιδιά ΑμεΑ και τους συνοδούς τους και θα ακολουθήσουν παιδιά από τον δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και τους άλλους δήμους”.

“Στόχος μας να γίνουμε πρότυπη κατασκήνωση”

Ο Νώντας Κουρτίδης επεσήμανε επίσης ότι στόχος του ίδιου και των συνεργατών του, αλλά πάνω απ’ όλα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ.Ζαμπούκη, είναι να γίνουν πρότυπο οι Παιδικές Κατασκηνώσεις Μάκρης.

“Πρέπει να γίνουμε πρότυπη κατασκήνωση. Έχουμε βάλει στόχο με τον κύριο δήμαρχο και είναι το όραμα μας, η Παιδική κατασκήνωση της Μάκρης να γίνει πρότυπο. Δυστυχώς η κρατική χρηματοδότηση θα είναι μόνο 50.000 ευρώ για φέτος και θα προσπαθήσει ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης σε απ’ ευθείας συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου να αλλάξει αυτό. Γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εξαντλήσει την χρηματοδότηση, αλλά έργα δεν έγιναν και χρειάστηκαν όλες αυτές οι σαρωτικές παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση της Κατασκήνωσης”.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Σύλληψη για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Κορονοϊός: Τι μέτρα ισχύουν από σήμερα στον Έβρο

editor

“Δυνατά” συνεχίζει το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στους δήμους Ορεστιάδας & Διδυμοτείχου

editor
19/04/2024 19:42