24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Τοψίδης: Ξοδεύει 550 ευρώ απ’ το Επιμελητήριο, για 3μερη επίσκεψη (ΑΘΗΝΑ), σ’ αυτό το περίπτερο… Λέσβου!!!

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ

Πιστεύαμε ή νομίζαμε ότι… όλα τα είχαμε δει από τον Χριστόδουλο Τοψίδη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής πλέον της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Κι όμως. Ο γνωστός επιχειρηματίας, που απέτυχε να εκλεγεί Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρά την… συστράτευση πέρυσι δίπλα του ενός ετερόκλητου πλήθους βουλευτών της Ν.Δ. Προέδρων ΝΟΔΕ, πρώην υπουργών και βουλευτών της και επιχειρηματιών, συνεχίζει να μας… εκπλήσσει όλο και πιο δυσάρεστα. Μιλάμε ότι τα βλέπαμε χθες στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δεν το πιστεύαμε στα μάτια μας, αυτά που αναρτήθηκαν.

Σύμφωνα λοιπόν με 3 αποφάσεις του Επιμελητηρίου Έβρου που υπογράφει ο Οικονομικός Επόπτης Ζήσης Σαρδάνης (συγχωριανός του από τη Νέα Βύσσα νομίζω), ο κ.Τοψίδης βρέθηκε για 3 ημέρες στην Αθήνα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, Πέμπτη 30 και σήμερα Παρασκευή 31 του ίδιου μήνα, προκειμένου όπως αναφέρουν οι αποφάσεις να… ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.

Το τριήμερο ταξίδι του Προέδρου κόστισε στο Επιμελητήριο Έβρου περίπου συνολικά 550 ευρώ κιαι συγκεκριμένα 541,29 ευρώ, που αναλύονται ως εξής:

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ (αεροπορικά εισιτήρια)    249,29 ευρώ

ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ (ξενοδοχείο)             192 ευρώ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ                                    100 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΞΙΔΙΟΥ                                                   541,29 ευρώ

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΤΟΨΙΔΗ 249,29 ευρώ

ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΤΟΨΙΔΗ 192 ευρώ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΨΙΔΗ 100 ευρώ

Δηλαδή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” στην Α.Μ.Θ., ταξίδεψε για 3 ολόκληρες ημέρες στην Αθήνα (29 έως 31 Ιουλίου), προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση ”Καμπάνια για την Λέσβο στην Πλατεία Συντάγματος”, η οποία υλοποιείται σε αυτές τις δύο… σκηνές που βλέπετε στην φωτογραφία.

Αυτή είναι η εκδήλωση που χρειάστηκε να πληρώσουν τα μέλη του Επιμελητηρίου 550 ευρώ στον Πρόεδρο τους για αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο και ημερήσια αποζημίωση. Για να το… χωνέψετε καλύτερα, δείτε και το ΒΙΝΤΕΟ που “τράβηξα” εγώ προσωπικά, γιατί αυτές τις ημέρες βρίσκομαι στην Αθήνα και το επισκέφθηκα.

Πρόκειται για μια τριήμερη καμπάνια της Λέσβου στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, που διοργανώνουν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, σε στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου και με την οργανωτική σύμπραξη της Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Ένωσης Ξενοδόχων, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής και άλλων τοπικών φορέων. Αξιέπαινη σίγουρα και το είπα και στους ίδιους, αφού οι άνθρωποι δεν κάθισαν να… κλαίνε την μοίρα τους όπως κάποιοι στην περιοχή μας… θρηνώντας για τους χαμένους τουρίστες από Βουλγαρία και Ρουμανία, ούτε τους Τούρκους που δεν τους έρχονται από απέναντι στην Λέσβο, αλλά προσπάθησαν να προσελκύσουν Έλληνες τουρίστες από την Αθήνα. Με αυτές τις δυο μεγάλες σκηνές (“Παγόδες” τις ονομάζουν), τρία-τέσσερα τραπέζια με έντυπο υλικό και κάποια τοπικά προϊόντα. Μακάρι να το έκαναν και οι αντίστοιχοι Εβρίτες.

Το 3ημερο ταξίδι του Χριστόδουλου Τοψίδη στην Αθήνα για αυτή την εκδήλωση που… κολλάει; Τι σχέση μπορεί να έχει το Επιμελητήριο Έβρου με όλο αυτό και πληρώνουν τα  μέλη του ένα ουσιαστικά… ταξιδάκι αναψυχής του Προέδρου τους με όλα τα έξοδα πληρωμένα; Έψαξα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ των άλλων Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά δεν βρήκα παρόμοιες αποφάσεις ταξιδιού των Προέδρων τους για τον ίδιο σκοπό. Ούτε καν του Επιμελητηρίου Καβάλας, που έχει και ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Λέσβο.

Επίσης, θυμάμαι ότι παραμονές Χριστουγέννων του 2019, ο δήμος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ένα παρόμοιο, πολύ πετυχημένο event στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος”. Τότε ο κ.Τοψίδης δεν… ταξίδεψε όμως στην Αθήνα, με έξοδα του Επιμελητηρίου να παραβρεθεί στην εκδήλωση αυτή, που αφορούσε δήμο του νομού του και της πόλης που έχει έδρα το Επιμελητήριο.

Ύστερα θυμήθηκα, ότι αυτός και η περιφερειακή του παράταξη, πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο, έβγαζαν δελτία τύπου (μαζί  με τον… συνοδοιπόρο του Κατσιμίγα, τον “εκλεκτό” του ΣΥΡΙΖΑ) και κατηγορούσαν την διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη, ότι κάνει…. ταξίδια αναψυχής στην Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο Μπουργκάς και δεν ξέρει ποιον να συναντήσει. Όταν αυτός είχε συναντήσεις και συζητήσεις με τους ανθρώπους που επέλεξε και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης λίγες ημέρες αργότερα, για να προσελκύσει Βούλγαρους τουρίστες στην Περιφέρειά μας.

Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Στα 9 χρόνια που ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, πότε διοργάνωσε παρόμοια εκδήλωση στην Αθήνα; Όχι στην πλατεία Συντάγματος όπου γίνεται τώρα λόγω κορονοϊού, αλλά στο ίδιο σημείο και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Μετρό του Συντάγματος; Ακόμα θυμάμαι το 2017 στην προεκλογική περίοδο, όταν ήταν ο  μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου, που προανήγγειλε παρόμοιες δράσεις με αφορμή την δική μου παρουσία στην συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα παραδέχθηκε πως όταν εργαζόμουν στο υπουργείο Εξωτερικών, του έκαναν αυτή την πρόταση το 2014 και προσφέρθηκα να βοηθήσω για την προβολή της περιοχής, αλλά δεν έγινε το παραμικρό.

Πήγε στην Αθήνα μήπως για να… πάρει ιδέες από αυτή την εκδήλωση της Λέσβου; Ακόμα και αν ισχυριστεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται να κάνει ταξίδι 3 ΗΜΕΡΩΝ και να ξοδέψει το Επιμελητήριο Έβρου σε αυτές τις δύσκολες εποχές 550 ευρώ για κάτι τέτοιο; Κι αυτός ο άνθρωπος διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και υπόσχονταν χρηστή διαχείριση;

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Ορεστιάδα: Συνελήφθη 36χρονος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

editor

Συνελήφθη 20χρονος διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

admin
24/04/2024 6:08