29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Έρχονται νέες απαγορεύσεις «λόγω κορωνοϊού»: Περιορισμός συγκεντρώσεων – «Πλαφόν» ατόμων στην εστίαση

Στην κυβέρνηση δεν αρέσει η αναμενόμενη και λογική, μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γι’ αυτό στην χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους λοιμωξιολόγους, νέες απαγορεύσεις για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης (συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων στην Καλιφόρνια, Κίμων Δρακόπουλος),  κάλεσε τους λοιμωξιολόγους να αποφασίσουν οποιοδήποτε μέτρο κρίνουν ότι θα αναχαιτίσει τη διασπορά του κορωνοιού και της λοίμωξης Covid-19.

Και όπως φαίνεται από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη που προγραμματίστηκε από την επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, οι επιστήμονες έλαβαν αμέσως το μήνυμα του Πρωθυπουργού και είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις νέες απαγορεύσεις των πολιτών.

Εκτός από τη διεύρυνση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους ή ακόμα και σε ανοιχτούς, καθώς και την απαγόρευση των πανηγυριών και τον Αύγουστο (θεωρείται δεδομένη), δεν αποκλείεται να μπει ανώτατο όριο συγκέντρωσης στον ίδιο χώρο 50 ατόμων, ιδίως για κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και «πλαφόν» ατόμων στα μαγαζιά εστίασης.

Υπενθυμίζουμε πως από προχθές ισχύει η αντισυνταγματική απαγόρευση συγκέντρωσης περισσότερο από 40 ατόμων σε ένα σπίτι, ενώ χθες έγιναν και οι πρώτες συλλήψεις.

Όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα, ειδικά στην εστίαση, θα «βυθίσουν» ακόμα περισσότερο την ίδια κατεστραμμένη ελληνική οικονομία.

Related posts

Στο Δήμο Καισαριανής ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης – Περίπου 9 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για έργα και κοινωνικές δομές στην Καισαριανή

editor

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Αλεξανδρούπολη: Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USNS Carson City» που θα δέσει στο λιμάνι

admin
29/03/2024 7:21