29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Με 5 ώρες καθυστέρηση αναχώρησε το “Αδαμάντιος Κοραής” το βράδυ για Σαμοθράκη, Λήμνο

Με πέντε ώρες καθυστέρηση και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 11 το βράδυ (22.50′), αναχώρησε τελικά το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για Σαμοθράκη και Λήμνο.

Η μηχανική βλάβη που υπέστη λίγο πριν καταπλεύσει το απόγευμα από την Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη, είχε ως αποτέλεσμα να μπει με καθυστέρηση περίπου μας ώρας και να “δέσει” στο λιμάνι. Το επόμενο δρομολόγιο για Σαμοθράκη και Λήμνο ήταν προγραμματισμένο για τις 18.00, αλλά φυσικά έπρεπε πρώτα να αποκατασταθεί η βλάβη, να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και να δοθεί η άδεια. Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε περισσότερο από 4,5 ώρες, ενώ η εταιρεία Zante Ferries με ανακοίνωση της ζήτησε συγνώμη για την καθυστέρηση και την ταλαιπωρία.

Όπως τόνισε:

“H εταιρεία μας ζητεί συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που έχει υποστεί από την καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και είμαστε σε αναμονή έκδοσης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα (RINA).

Το πλοίο θα αναχωρήσει από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης στις 22:30 για τους λιμένες Σαμοθράκης και Λήμνου”.

Τελικά αναχώρησε στις 22.50 και έφτασε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας μετά τα μεσάνυχτα και λίγο πριν την 1 τα ξημερώματα. Από εκεί αναχώρησε για την Λήμνο όπου έφτασε μετά τις 4 τα ξημερώματα. Η επιστροφή για την Σαμοθράκη κανονικά είναι προγραμματισμένη για τις 7 σήμερα το πρωί.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού

“Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” Ν.Π. 11800, το οποίο βρισκόταν 4,6 ν.μ. νότια του λιμένα Αλεξανδρούπολης και εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη, για βλάβη στις τρεις μηχανές του πλοίου.
Το ”ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” κατέπλευσε αυτοδύναμα και με τη συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκάφών Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ “ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 24 στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια πεντακόσιοι οκτώ (508) επιβάτες, εξήντα οκτώ (68) Ε.Ι.Χ. τρία (03) Φ/Γ οχήματα και 22 δίκυκλα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ, στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του”.
Είναι γεγονός πάντως ότι μπορεί η μηχανική βλάβη που ακινητοποίησε το ¨Αδαμάντιος Κοραής” μεσοπέλαγα να μην ήταν σοβαρή και τελικά έστω και με 5ωρη καθυστέρηση πραγματοποίησε το νέο δρομολόγιο προς Σαμοθράκη και Λήμνο, αλλά αρκετών το μυαλό πήγε στο περσινό καλοκαίρι, με την γνωστή ταλαιπωρία πέρυσι τέτοιον καιρό περίπου, όταν λόγω βλάβης των ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ και τους λανθασμένους χειρισμούς που ακολούθησαν, το νησί έμεινε αποκλεισμένο για κάποιες ημέρες.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Από σήμερα τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

admin

Συνεδριάζει με 12 θέματα το Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης

editor

Αλεξανδρούπολη: Διήμερο φεστιβάλ “Ο Φάρος της Ισότητας”

admin
29/03/2024 17:26