25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την πρέπουσα λειτουργία του τεμένους»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το τέλος της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία,προέβη σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

«Από σήμερα, θα κάνουμε τις απαραίτητες συνεννοήσεις για το έργο αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η επιστροφή του μνημείου σε χώρο μουσουλμανικής προσευχής θα συνεχιστεί, όπως πρέπει».

«Προσεύχομαι στον Θεό, καθώς εμείς ως μια κυβέρνηση συνεργασίας, έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε την πρέπουσα λειτουργία του τεμένους» κατέληξε ο Ερντογάν.

Μάλιστα, κατά την έναρξη της προσευχής, ο Ερντογάν πήρε το μικρόφωνο και διάβασε το Αδδάν. Πρόκειται για το ισλαμικό κάλεσμα για προσευχή.

Η μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία έγινε με τρεις ιμάμηδες και πέντε μουεζίνηδες, τον διορισμό των οποίων είχε ανακοινώσει ο Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet).

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας είχαν τοποθετηθεί χαλιά, ενώ οι αγιογραφίες και τα χριστιανικά ψηφιδωτά είχαν καλυφθεί με κουρτίνες.

Related posts

Μητσοτάκης στους «27» για τα εμβόλια: Στηρίζω την απελευθέρωση των πατεντών

editor

«Κεραυνοί» Ρωσίας κατά Τουρκίας: Πάρτε πίσω τον χάρτη που χαρακτηρίζει τουρκικά εδάφη την Ελλάδα, την Κριμαία και άλλες χώρες

editor

Αλεξανδρούπολη: Το στρατόπεδο Γιαννούλη είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους νατοϊκούς στρατιωτικούς

editor
25/04/2024 17:17