22 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κελέτσης: Δυο νέα τμήματα αποκτά το Διδυμότειχο, με πρόταση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Τις απόψεις του για όσα ειπώθηκαν και αναφέρθηκαν στην χθεσινή σύσκεψη του υπουργείου Παιδείας που αφορούσε τη Νοσηλευτική Σχολή του Διδυμοτείχου, καταθέτει ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Σταύρος Κελέτσης, που μετείχε σε αυτή.

Ο κ.Κελέτσης δείχνει ουσιαστικά να αποδέχεται την πρόταση του ΔΠΘ, για ένταξη σε αυτό της Νοσηλευτικής και μεταφορά της σταδιακά στην Αλεξανδρούπολη, αλλά με την δημιουργία νωρίτερα δύο νέων Τμημάτων στο Διδυμότειχο. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε:

“Δύο νέα, Πανεπιστημιακά Τμήματα, Ψυχολογίας και Διατροφολογίας πρόκειται να αποκτήσει το Διδυμότειχο, σύμφωνα με την πρόταση και το σχεδιασμό του ΔΠΘ, που παρουσιάστηκε χθες κατά την διάρκεια σύσκεψης υπό τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλειο Διγαλάκη και στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές, φορείς του Έβρου, ο Πρύτανης και Αντιπρύτανης του ΔΠΘ και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με την πρόταση του Πρύτανη, στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η ανάπτυξη του Δημοκριτείου με νέες σχολές και ο σχεδιασμός περιλαμβάνει για πρώτη φορά και το Διδυμότειχο, όπου θα ανεγερθούν και οι ανάλογες κτιριακές υποδομές. Σε ότι αφορά τη Νοσηλευτική Σχολή, οι εκπρόσωποι του ΔΠΘ εξέφρασαν την άποψη ότι αυτή δεν είναι βιώσιμη με τη σημερινή της μορφή για αντικειμενικούς λόγους και ότι εντασσόμενη στο Δημοκρίτειο, μετά τη λειτουργία των νέων σχολών, αυτή θα πρέπει να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη ώστε να εξυπηρετείται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης στην παρέμβασή του τόνισε την πάγια θέση του ότι «Το Διδυμότειχο ως μεγάλη και ιστορική πόλη της Θράκης δικαιούται Πανεπιστημιακές σχολές και μερίδιο στην ανάπτυξη του ΔΠΘ. Η πρόταση του Πανεπιστημίου είναι σοβαρή γιατί έτσι το Διδυμότειχο αποκτά δύο σημαντικές, περιζήτητες  και βιώσιμες σχολές. Της Ψυχολογίας και Διατροφολογίας. Γίνεται έτσι η πόλη των Κάστρων, η 5η έδρα του ΔΠΘ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την μεταφορά της Νοσηλευτικής, που πρέπει να ενταχθεί στο Δημοκρίτειο αφού ήταν εντελώς ατυχής η ένταξή της στο Διεθνές Πανεπιστήμιο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι να λειτουργήσουν πρώτα οι δύο νέες σχολές».

Ο Υφυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση τόνισε ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει βεβιασμένα, θα ακολουθηθεί η νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία αφού πρώτα συνεδριάσει η Σύγκλητος του ΔΠΘ και καταλήξει στην οριστική της πρόταση και  γνωμοδοτήσει το αρμόδιο θεσμικό όργανο, δηλαδή η ΕΘΑΑΕ προς το Υπουργείο Παιδείας. Ακολούθως η απόφαση θα ληφθεί από την Κυβέρνηση με γνώμονα την πρόθεση στήριξης του Έβρου και ειδικότερα του Βορείου Έβρου, όπως άλλωστε έχει διακηρυχθεί πρόσφατα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους Μητροπολίτες της Θράκης”.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Με δώδεκα γυναίκες του Έβρου συναντήθηκε η ΠτΔ

editor

Μαφία των φυλακών: Στο κρατητήριο μέχρι τη Μ. Δευτέρα Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

admin

Διαμαρτύρεται ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου: “Να ακυρωθεί το πρόστιμο της ντροπής”

editor
22/02/2024 16:43