25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: “Ανέβηκε” στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων (Ted) η μεταβίβαση του 67% μετοχών του λιμανιού

“Ανέβηκε” πριν από λίγο στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων (Ted) η περιγραφή μεταβίβασης του 67% μετοχών του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και ακολουθεί ίσως και σήμερα ο κυρίως διαγωνισμός.

Η πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε (Ο.Λ.Α Α.Ε), περιέχει όλες τις πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος επενδυτής και είναι υποχρεωτική η ανάρτηση του στην συγκεκριμένη ευρωπαϊκή, ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η διαδικασία δηλαδή εξελίσσεται κανονικά και δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή, όπως γράφτηκε και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελεί… ευσεβή πόθο των Συριζαίων, οι οποίοι αφού επί 4 χρόνια δεν έκαναν τίποτε, τώρα είναι έτοιμοι να… ανέβουν στα κάγκελα, μαζί με το ΚΚΕ, αν και όλο το προηγούμενο διάστημα… φιλιούνταν και αγκαλιάζονταν με τους Αμερικανούς, με πρώτο και καλύτερο τον πρώην Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα.

Παραχώρηση ως το 2063

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο Ted, η παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης θα γίνει ως το 2063 και περιλαμβάνει εκτός του κυρίως λιμανιού και το λιμανάκι της Μάκρης, αλλά και διοικητική δικαιοδοσία για το λιμάνι της Καμαριώτισσας και το λιμανάκι στα Θέρμα της Σαμοθράκης. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται:

“Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να ξεκινήσει μια διεθνή διαδικασία υποβολής προσφορών σε δύο (2) φάσεις για την απόκτηση μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό πλειοψηφίας τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της «Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.» («Εταιρεία») («Συναλλαγή» ). Στην Εταιρεία δόθηκε το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου της Μάκρης (μαζί με το «Λιμάνι») δυνάμει της συμφωνίας παραχώρησης με την Ελληνική Δημοκρατία, με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2003 και επικυρώθηκε με το άρθρο 1 του νόμου 4597/2019 («Συμφωνία Παραχώρησης»).

Η Σύμβαση Παραχώρησης λήγει στις 21 Μαρτίου 2063. Η Εταιρεία έχει επίσης διοικητική δικαιοδοσία για το λιμάνι της Καμαριώτισσας και το καταφύγιο Θέρμα, και τα δύο στη Σαμοθράκη. Ως μέρος της Συναλλαγής, το ΤΑΙΠΕΔ και ο προτιμώμενος επενδυτής θα συνάψουν συμφωνία αγοράς μετοχών για τη μεταβίβαση μετοχών (“SPA”) και συμφωνία μετόχων (“SHA”). Στο πλαίσιο της Συναλλαγής, η Συμφωνία Παραχώρησης θα επαναδιαπραγματευτεί και θα τροποποιηθεί”.

Πηγή: Evros-news.gr

 

 

Related posts

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 22xρoνου για κλοπή

admin

Αν. Δημοσχάκης: Η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή ενισχύεται με την διεύρυνση της συνεργασίας με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ!

editor

Ξεκινάει σήμερα η καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ

editor
25/04/2024 23:53