29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το μεγαλύτερο πλοίο που θα “δέσει” στο λιμάνι, το “ENDURANCE”, φτάνει Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη

Το μεγαλύτερο πλοίο που έχει “δέσει” ποτέ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το αμερικανικό μεταγωγικό “ENDURANCE Vehicles Carrier”, ξεκίνησε από το λιμάνι LA PALLICE της Γαλλίας το βράδυ της Τρίτης και αναμένεται να καταπλεύσει στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου.

Μεταφέρει στρατιωτικό υλικό για τις αμερικανικές δυνάμεις που θα πάρουν μέρος στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση “ATLANTIC RESOLVE 2020” η οποία θα διεξαχθεί στην Ρουμανία. Έχει ελικόπτερα, τα οποία θα συναρμολογηθούν στην Αλεξανδρούπολη και θα “πετάξουν” από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” για Ρουμανία, άρματα και άλλα οχήματα.

Το ENDURANCE Vehicles Carrier έχει ναυπηγηθεί το 1996, έχει σημαία USA και η  χωρητικότητα του είναι 48988 t DWT. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 264.6 μέτρα και το πλάτος του είναι 32.29 μέτρα. Φυσικά και χωράει στην προβλήτα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που είναι 500 μέτρα και δεν θα υπάρξει φυσικά κανένα πρόβλημα γι’ αυτό. Το επισημαίνουμε γιατί αναφέρθηκε από κάποιους πως δεν χωράει να “δέσει”, κάτι ασφαλώς που δεν ισχύει.

Χθες έγινε η δοκιμή της σιδηροδρομικής μεταφοράς
του αμερικανικού υλικού από το λιμάνι στη Ρουμανία
Θα αρχίσει να ξεφορτώνει το υλικό τω ν στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ την Πέμπτη 23 Απριλίου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ, αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Φλώρου, οι οποίοι θα έρθουν το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας με C-130 από την Αθήνα. Μάλιστα η μεταφορά θα γίνει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ με τρένο και θα ενεργοποιηθούν οι σιδηροδρομικές μεταφορές μέσα από το λιμάνι, με αμαξοστοιχία από την Βουλγαρία που θα έρθει γι’ αυτό τον σκοπό. Μάλιστα χθες έγινε και η… δοκιμή της συγκεκριμένης επιχείρησης, προκειμένου να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών στο Σουφλί για το Φράγμα Δερείου

editor

Έβρος: Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών από την ΕΛ.ΑΣ. και την Europol

editor

Διδυμότειχο: Φωτιά σε αυτοκίνητο πίσω από την αστυνομία και μπροστά στο ναό Παναγίας Ελευθερώτριας(ΒΙΝΤΕΟ)

editor
29/03/2024 9:26