23 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Η Τουρκία σχεδιάζει τηλεοπτική μετάδοση της προσευχής στην Αγία Σοφία

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, σχεδιάζει τη μετάδοση της προσευχής στην Αγία Σοφία κάθε Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ξεκίνησαν οι εργασίες για τη μετατροπή του μουσείου σε τζαμί με τα συνεργεία να απομακρύνουν όλες τις πινακίδες του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού.

Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει εργασίες για την προετοιμασία του εσωτερικού χώρου. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αγιογραφίες, τα ψηφιδωτά θα καλυφθούν με ειδικούς φωτισμούς καθώς στο Ισλάμ απαγορεύεται να υπάρχουν εικόνες εντός των χώρων προσευχής.

Στόχος των αξιωματούχων είναι να ελαχιστοποιήσουν τις παρεμβάσεις εντός του μνημείου για να μην υπάρχουν έντονες διεθνείς αντιδράσεις. Παράλληλα, ετοιμάζονται να στρωθούν τεράστια χαλιά όπου θα προσεύχονται οι πιστοί. Τούρκοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως όλες αυτές οι αλλαγές δεν θα εμποδίζουν τους τουρίστες να επισκέπτονται την Αγία Σοφία.

Related posts

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΝΔ στον Έβρο

admin

Αλεξανδρούπολη: Αύριο η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της παράταξης Πόλη και Πολίτες

editor

Προκαλεί ο Κιλιτσντάρογλου: Θα στηρίξει τον Ερντογάν αν κάνει κάτι για «τα νησιά που κατέλαβαν οι Έλληνες»

editor
23/07/2024 3:27