19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Δερμεντζόπουλος στη Βουλή: Να παραμείνουν οι αποσπασμένοι Εβρίτες αστυνομικοί του προγράμματος “ΑΣΠΙΔΑ”

Στα πλαίσια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ««Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος έκανε δυο επισημάνσεις για την έκβαση των οποίων έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Ζήτησε αρχικά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την παραμονή στην περιοχή μας όλων των καταγόμενων από τον νομό Έβρου αστυνομικών υπαλλήλων, που έχουν αποσπαστεί στα πλαίσια του προγράμματος φύλαξης των συνόρων ”ΑΣΠΙΔΑ”.
Επιπροσθέτως, ο κ. Δερμεντζόπουλος τόνισε πως τυχόν αποχώρηση των αποσπασμένων συνοριοφυλάκων, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Τέλος, ο βουλευτής Έβρου δεν παρέλειψε να χαιρετήσει την απόφαση του Υπουργού να νομοθετήσει την συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών συζύγων υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

“Τέλος δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην ρύθμιση του άρθρου 20 με την οποία παρέχεται στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, η δυνατότητα να εργάζονται σε εκπαιδευτικές μονάδες που δεν θα απέχουν περισσότερο από είκοσι (20) χιλιόμετρα από την αστυνομική ή πυροσβεστική Υπηρεσία που υπηρετεί ο σύζυγος ή η σύζυγος τους.

Προερχόμενος από τον Έβρο, μια περιφέρεια με ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, γνωρίζω άριστα πως η παραπάνω ρύθμιση αποτελούσε χρόνια διεκδίκηση του προσωπικού της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Γι’ αυτό και θέλω να συγχαρώ την πολιτική ηγεσία του υπουργείου που πήρε την πρωτοβουλία και υλοποίησε μια τέτοιου είδους παρέμβαση.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας θέσω κύριε Υπουργέ ένα πάγιο αίτημα τόσο των συνδικαλιστικών ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων όσο και της ένωσης συνοριακών φυλάκων Έβρου, που αφορά την εξασφάλιση της παραμονής όλων των καταγόμενων από τον νομό Έβρου αστυνομικών υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί στην περιοχή μας στα πλαίσια του προγράμματος φύλαξης των συνόρων ‘‘ΑΣΠΙΔΑ’’.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εκτός του ότι έχουν αναπτύξει πλέον ισχυρούς οικογενειακούς και κοινωνικούς δεσμούς στην περιοχή μας, αποτελούν ταυτόχρονα και άριστοι γνώστες της περιοχής και του αντικειμένου τους. Μια πιθανή αποχώρηση τους, ενδεχομένως να δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.
Κύριε Υπουργέ, κατά την διάρκεια της θητείας σας έχετε επιλύσει πολλά χρονίζοντα προβλήματα. Ελπίζω ότι θα δείξετε ενδιαφέρον για την διευθέτηση και αυτού του ζητήματος, που όπως ανέφερα και προηγουμένως απασχολεί όχι μόνο την συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα αλλά όλη την κοινωνία του Έβρου”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: Τα ονόματα των υποψηφίων στον Έβρο

admin

Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

admin

3 Αυγούστου 1943 το “ΜΠΛΟΚΟ” της Κορνοφωλιάς

editor
19/04/2024 10:20