Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Αίσιο τέλος της πυρκαγιάς για τον οικισμό Ποντίων Σαπών – Σώθηκαν όλοι οι κάτοικοι

Νύχτα φόβου βίωσαν οι κάτοικοι των Σαπών, ιδίως του οικισμού Ποντίων Σαπών, οι κάτοικοι του οποίου αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς. Ευτυχώς, χάρη στη συντονισμένη δράση των αρμόδιων φορέων δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Οι σύλλογοι των περιοχών άνοιξαν τις πόρτες τους για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους των οικισμών που κινδύνευαν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του xronos.gr η καταστροφή στο δάσος βόρεια του οικισμού Ποντίων Σαπών είναι πολύ μεγάλη και θα εκτιμηθεί, αλλά ευτυχώς δεν καταστράφηκε κανένα σπίτι του οικισμού, παραμόνο –σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- κάποιες αποθήκες και μικροκατασκευές λίγο έξω από τον οικισμό που θα εκτιμηθούν με νηφαλιότητα με το πρώτο φως.
Η φωτιές ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουλίου, τα αίτια της πυρκαγιάς είναι ακόμη υπό εξέταση. Στο έργο συνέδραμαν Δασοφύλακες, άνθρωποι του ΕΚΑΒ, οι γειτονικοί Δήμοι Κομοτηνής και Αρριανών, καθώς κι εθελοντές.
Ευτυχώς σώθηκαν όλες οι ανθρώπινες ζωές και όλα τα σπίτια. Δίνεται προσοχή στην πιθανότητα εμπρησμού λόγω των ανέμων που θα κυμανθούν μέχρι 5-6 μποφόρ.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Τούρκοι αστυνομικοί πετούν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά

admin

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς με τοMoto Club Alexandroupolis «ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΕΣ»

editor

Χρυσό μετάλλιο στα 200μ πεταλούδας στην κατηγορία s8 όσο και όλων των κατηγοριών από το Μιχαλεντζάκη

admin