24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σαμοθράκη: Πρότειναν επιδοτούμενη γραμμή με Αλεξανδρούπολη και σύνδεση με Λήμνο όλο το χρόνο

Την ανάγκη να επιδοτηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης σε καθημερινή βάση και το καλοκαίρι και όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες, το ίδιο και για τη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Λήμνο που πρέπει να διατηρηθεί όλο το χρόνο, τόνισαν οι φορείς της Σαμοθράκης στην Γενική Γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί κατά την επίσκεψη της κ.Καλογήρου, η οποία συνοδευόταν από τον Αρχηγότου Λιμενικού Σώματος Θόδωρου Κλιάρη, συμμετείχαν ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Θανάσης Τσώνης και εκπρόσωποι φορέων.

Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Χρυσάνθη Αντωνάκη Μόραλη, Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου, Ιωάννης Γρηγόραινας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας, ο στρατιωτικός διοικητής, ο διοικητής του κλιμακίου του Πολεμικού Ναυτικού, ο αστυνομικός διοικητής, στελέχη του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και του Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου παράκτιων αλιέων.

Τέθηκε επίσης το θέμα της υγείας και συγκεκριμένα η ύπαρξη πλωτού ασθενοφόρου που θα εξυπηρετεί το νησί. Τονίστηκε ότι η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο, δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης στο νησί.
Τόσο από την πλευρά του Δήμου όσο και από την πλευρά της Περιφέρειας τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη.
Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο νομοσχέδιο για την «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο» και τις νέες χρηματοδοτικές δυνατότητες που θεσπίζονται.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Δ.Π.Θ.

editor

Το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εορτών

editor

Γ. Καραγιάννης: Την Τετάρτη εγκρίνεται από τη διυπουργική επιτροπή ο οδικός άξονας Δράμα-Αμφίπολη

editor
24/04/2024 4:13