23 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πέτροβιτς: Επανέλαβε το πάγιο αίτημα για δημιουργία σχολής Λιμενοφυλάκων στην Αλεξανδρούπολη

Τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς επισκέφθηκαν εχθές η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Πέτροβιτς συνεχάρη το Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ και ιδιαιτέρως τα στελέχη που υπηρετούν στα λιμεναρχεία Έβρου για «την άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για την αποτελεσματικότητα στο θέμα διαχείρισης του μεταναστευτικού».
Επανέλαβε «το πάγιο αίτημα για δημιουργία σχολής Λιμενοφυλάκων στην Αλεξανδρούπολη, με πεδίο άσκησης το Θρακικό Πέλαγος, ζήτησε αύξηση των οργανικών θέσεων και των αποσπάσεων στελεχών του Λιμενικού Σώματος στα λιμεναρχεία Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και έθεσε το θέμα της ανάγκης εξεύρεσης μόνιμης λύσης για την κτιριακή υποδομή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, εντός του χώρου του λιμένα της πόλης».
Ειδική αναφορά έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και στον γεωστρατηγικό και οικονομικό ρόλο του λιμένα Αλεξανδρούπολης, στην ευρύτερη περιοχή, ζητώντας από το υπουργείο Ναυτιλίας την περαιτέρω στήριξη για την ανάπτυξή του καθώς και τη συνέχιση, σε μόνιμη βάση, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πρωτεύουσας του Έβρου και της Σαμοθράκης με τη Λήμνο, ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα προμήθειας ενός ειδικού σκάφους μεταφοράς ασθενών από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη.
Σημειώνεται πως παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο διοικητής 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, υποναύαρχος, Νίκος Πασσάδης, ο λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης, πλοίαρχος Στράτος Ψύρρας και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΥΟΘΕ), αντιπλοίαρχος, Γεώργιος Χριστιανός.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Η Attica Green Expo 2023 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

editor

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στην 1η ΤΑΞΑΣ και στο 307 ΠΕΒ – ΦΩΤΟ

admin

Σεισμός στη Βουλγαρία: Αισθητός και στην Αλεξανδρούπολη

editor
23/04/2024 23:50