Κοινωνία Τοπικά Νέα

Προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Δ.Π.Θ.

Σχετικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εφαρμογής διαδικασιών πιστοποίησης ποιότητας στα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ακολουθεί το δελτίο τύπου απο την ΜΟΔΙΠ του Δ.Π.Θ:
Η ΜΟΔΙΠ του Δ.Π.Θ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση εφαρμογής διαδικασιών πιστοποίησης ποιότητας στα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών του Ιδρύματός μας. Οκτώ Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών του ΔΠΘ ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες πιστοποίησής τους:
1. ΠΠΣ Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής (07 -13 Οκτωβρίου 2019)
2. ΠΠΣ Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (20 – 26 Οκτωβρίου 2019)
3. ΠΠΣ Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας (03 – 09 Νοεμβρίου 2019)
4. ΠΠΣ Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (17 – 23 Νοεμβρίου 2019)
5. ΠΠΣ Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος (24 – 30 Νοεμβρίου 2019)
6. ΠΠΣ Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας (09 – 15 Φεβρουαρίου 2020)
7. ΠΠΣ Τμήματος Νομικής (22 – 27 Ιουνίου 2020)
8. ΠΠΣ Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (22 – 27 Ιουνίου 2020)
Υπενθυμίζουμε ότι οι αντίστοιχοι φάκελοι και τα τεκμήρια ποιότητας είχαν υποβληθεί στις 19 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο της δεύτερης πρόσκλησης της Αρχής για την πιστοποίηση τωνμΕσωτερικών Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των Ελληνικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι διαδικασίες πιστοποίησης
πραγματοποιήθηκαν κατά συστηματικό τρόπο, σε στενή συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας, τις διοικήσεις και τις ΟΜΕΑ των Τμημάτων, αλλά και με τη σημαντική συμβολή και συμμετοχή των μελών ΔΕΠ, φοιτητών, ερευνητών, αποφοίτων των αντίστοιχων Ακαδημαϊκών Τμημάτων καθώς και των κοινωνικών εταίρων τους.
Οι διαδικασίες πιστοποίησης των Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών του Ιδρύματος συνεχίζονται απρόσκοπτα. Στην τρίτη πρόσκληση της Αρχής, η τελική ημερομηνία της οποίας, μετά την παράταση που δόθηκε, ήταν η 11η Μαΐου 2020, υποβλήθηκαν φάκελοι πιστοποίησης για τα λοιπά εννέα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών του ΔΠΘ, των οποίων η Πιστοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο ακαδ. έτος 2020-2021.
1. ΠΠΣ Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
2. ΠΠΣ Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης
3. ΠΠΣ Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης
4. ΠΠΣ Τμήματος Ιατρικής
5. ΠΠΣ Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών
6. ΠΠΣ Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
7. ΠΠΣ Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων 8. ΠΠΣ Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία 9. ΠΠΣ Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
Τέλος, σημειώνεται ότι τα τρία νέα Ακαδημαϊκά Τμήματα (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης) των οποίων η λειτουργία ξεκίνησε κατά το τρέχον ακαδ. έτος, θα μπορούν να υποβάλουν πρόταση για πιστοποίηση του ΠΠΣ τους, μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου ακαδημαϊκού έτους λειτουργίας τους.
Η Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ
Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων
και Φοιτητικής Μέριμνας

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ερώτηση ΚΚΕ για την έλλειψη παιδιάτρου στην Σαμοθράκη

admin

Όλες οι ημερομηνίες για πληρωμές σε συντάξεις και επιδόματα

admin

Ποσό 400.000 ευρώ στους δήμους του Έβρου, για επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων

editor