20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Με το “ναρκωτικό των τζιχαντιστών”, 5.000 χάπια Captagon, συνελήφθησαν σήμερα 2 Σύριοι λαθρομετανάστες

Κυνηγητό το πρωί στον κάμπο Τυχερού, όπου οι κάτοικοι που βρισκόταν στα χωράφια τους είδα αστυνομικούς να καταδιώκουν και να συλλαμβάνουν δυο άτομα στο ανάχωμα, στο ύψος του χωριού Φυλακτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται για δυο νεαρούς Σύριους, ηλικία περίπου 25 χρόνων, οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα στην Ελλάδα από τον ποταμό Έβρο και στο σακίδιο που είχαν μαζί τους, κουβαλούσαν μέσα περίπου 5.000 χάπια ναρκωτικού Captagon, το αποκαλούμενο «ναρκωτικό των τζιχαντιστών» και 500 γραμμάρια περίπου κατεργασμένη κάνναβη (χασίς).

Οι αστυνομικοί ήταν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και έφτασαν σε αυτή την σημαντική επιτυχία, αξιοποιώντας άριστα πληροφορίες που είχαν για την είσοδο των συγκεκριμένων στην χώρα μας και την μεταφορά ναρκωτικών. Έτσι το πρωί έστησαν ενέδρα πολύ προσεκτικά στους δυο νεαρούς Σύριους, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία τους και όταν τους αντιλήφθηκαν προσπάθησαν να διαφύγουν στον κάμπο, αλλά φυσικά συνελήφθησαν.

Το τελευταία χρονικό διάστημα, παρατηρείται το συγκεκριμένο φαινόμενο, λαθρομετανάστες να μεταφέρουν μαζί τους και ναρκωτικά, αφού συνδυάζουν την παράνομη είσοδο στη χώρα μας με την εξασφάλιση πολλών χιλιάδων ευρώ κουβαλώντας ναρκωτικά διαφόρων ειδών από την Τουρκία. Όπως έκαναν οι δυο Σύριοι με τα χάπια Captagon, το επονομαζόμενο ναρκωτικό των μαχητών του ISIS και φυσικά το μισό κιλό χασίς. Όμως… ατύχησαν, αφού η συντονισμένη και άρτια οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Αλεξανδρούπολης, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη τους.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης με τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και φυσικά της παράνομης εισόδου στην χώρα.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Καρέ – καρέ η εμπρηστική επίθεση κατά της Μίνας Καραμήτρου

admin

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης για κατοχή ναρκωτικών

editor

Δράμα: Σύλληψη για βιασμό ανήλικου αγοριού – Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο φερόμενος ως δράστης

editor
20/04/2024 4:47