20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Χρυσοχοίδης: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσληψης νέων Συνοριοφυλάκων στον Έβρο, σε τηλεδιάσκεψη με ΝΟΔΕ Έβρου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων Συνοριακών Φυλάκων στο νομό Έβρου στο άμεσο μέλλον, άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης των Προέδρων ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Βορείου Αιγαίου, παρουσία του Γραμματέα Π.Ε. κ. Γιώργου Στεργίου και του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στέλιου Κονταδάκη. Ήταν πρωτοβουλία του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη και της επικεφαλής  αυτού κ. Ιωάννας Γκελεστάθη.

Αδικία για τις Εβρίτισσες το πρόσφατο χαμηλό ποσοστό πρόσληψης τους ως Συνοριοφυλάκων

Ο Υπουργός ανταποκρινόμενος με ιδιαίτερη ευθύνη σε ζητήματα που έθεσε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος, τόνισε :

Συνοριοφύλακες: Με την πρόσληψη των 400 Συνοριοφυλάκων θα γίνει επαναφορά των αποσπασμένων αστυνομικών στις μονάδες όπου υπηρετούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Δεν απέκλεισε και νέες προσλήψεις στο άμεσο μέλλον ενώ συμφώνησε ότι το ποσοστό των γυναικών που προσελήφθη είναι εξαιρετικά χαμηλό κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό και υποστήριξε ότι στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να διορθωθεί η αδικία αυτή και να δοθεί η δυνατότητα στις άξιες Εβρίτισσες να υπηρετήσουν την Ελληνική Αστυνομία.

Κτιριακές Υποδομές Αστυνομικών Διευθύνσεων: Ο Υπουργός επανέλαβε την εντολή που έχει δοθεί στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εύρεση οικοπέδων ελευθέρων βαρών για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ στην υλοποίηση έργων στέγασης των Αστυνομικών Διευθύνσεων.
Φράχτης: Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του φράχτη, μέχρι τέλη Ιουλίου θα ξεκινήσει η υλοποίηση του παράλληλα και με την κατασκευή έργων οδοποιίας ,απαραίτητων για την κατασκευή του φράχτη, χρήσιμων και για την εξυπηρέτηση του πρωτογενούς τομέα και πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην περιοχή μας για να διευθετηθούν θέματα τυχόν αποζημιώσεων που μπορεί να προκύψουν από την κατασκευή του.
Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών: Ο Υπουργός τόνισε την χρησιμότητα του Κλιμακίου αυτού για την ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Φερών και δεσμεύτηκε για τον άμεσο εφοδιασμό του με ένα Πυροσβεστικό Όχημα.

 

Related posts

Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη

admin

Λιμάνια Αλεξανδρούπολης – Καβάλας: Σε 20 μέρες η λίστα των τελικών υποψηφίων

editor

Έδρα Αρμενικής Γλώσσας και Πολιτισμού ιδρύεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

editor
20/04/2024 10:39