28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Υδραίου: Εγκατέλειψαν την Κέρκυρα και ζητάνε και τα… ρέστα!

Φαίνεται πως τα απανωτά σοκ στα οποία βρίσκεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για τα έργα και ημέρες βασικών πρωταγωνιστών της διακυβέρνησης Τσίπρα, αρχίζουν να προκαλούν παρενέργειες και στην περιφέρεια.

Τα στελέχη και οι βουλευτές του βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και επιστρατεύουν την γνωστή γκαιμπελική τακτική του να κάνουν το άσπρο – μαύρο, δείχνοντας ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους για τα καλά.

Χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα, Α. Αυλωνίτη που θεώρησε …κομματικό του καθήκον να επιτεθεί με απρεπείς φράσεις στην δήμαρχο της Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, γιατί… τόλμησε να αναδείξει την ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση στο να λύσει το μια σειρά από προβλήματα του νησιού με μεγαλύτερο από αυτά το θέμα των απορριμμάτων αλλά και για το πως χειρίστηκε θέματα αυτοδιοίκησης.

Ο Αλέκος Αυλωνίτης θεωρώντας ότι έπρεπε να υπερασπιστεί τον… βασιλιά ήλιο, όχι του ΠΑΣΟΚ, που γνώριζε στο παρελθόν, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και όχι τους πολίτες της Κέρκυρας, θεώρησε σωστό, να επιτεθεί στην δήμαρχο, απομoνώνοντας επιλεκτικά φράσεις της, όπως τονίζει και σε δήλωσή της η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος έφτασαν στο σημείο μάλιστα να ισχυριστούν ότι η δήμαρχος έδωσε συνέντευξη Τύπου για να περιορίσει επικοινωνιακά τον τέως πρωθυπουργό, την ώρα μάλιστα που η συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη! Εκτός αν κατά τη γνώμη του έπρεπε να ακυρωθεί για να μην…ενοχληθεί ο κ. Τσίπρας!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του έδειξε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη γιατί το κόμμα του έχασε τις εκλογές, τόσο πανελλαδικά όσο και στην Κέρκυρα.

Στη δήλωσή της η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τονίζει μεταξύ άλλων ότι :”Είναι άξιο απορίας που ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αυλωνίτης συνεχίζει να προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπάλους στο πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης και δει σε αυτό της Δημάρχου Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η τακτική και το ύφος του θυμίζει άλλες εποχές, ιδιαίτερα σε όλους όσοι παρακολουθούσαν τα πολιτικά πράγματα του τόπου μας πριν από μία και πλέον 15ετία. Είναι περισσότερο από εμφανές ότι τη λέξη παλαιοκομματισμός την γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλύτερα, δείχνοντάς μας στην πράξη τον ορισμό της, γι’ αυτό και του επιστρέφω τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Θα περίμενε κανείς από τον κ. Αυλωνίτη, αντί να προσβάλει, με άκρως απρεπείς εκφράσεις θεσμούς και πρόσωπα, να συμφωνήσει μαζί μας με την όποια αναφορά μας, ακόμη και κριτική μας, σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης και της ηγεσίας της αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αλλά πώς να συμφωνήσει όταν τότε διατηρούσε εγκληματική σιωπή ιχθύος καθήμενος στα μετόπισθεν της πολιτικής περιμένοντας την κατάλληλη – και πλέον συμφέρουσα για τον ίδιο – στιγμή για να επανέλθει στις επάλξεις;”.

Η κυρία Υδραίου κατέληξε λέγοντας ότι: “Σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά και την τοποθέτησή μου ως Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων για τα προβλήματα της Κέρκυρας, απευθυνόμενη στον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, τονίζω ότι εκτός της αναφοράς μου στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, παρουσίασα τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του τόπου μας, τις προσπάθειές μας για άντληση πόρων και κατασκευή έργων. Επίσης τόνισα ότι η αυτοδιοίκηση χρειάζεται στήριξη με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να ανταποκριθεί στο ρόλο της καθώς και ουσιαστικές αρμοδιότητες ώστε να καταστεί λειτουργική και αποτελεσματική προς όφελος των πολιτών. Αλλά αυτά απέφυγε σκοπίμως, όπως εξάλλου συνηθίζει, να τα αναφέρει ο κ. Αυλωνίτης.

Σχετικά με την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου την οποία παρεχώρησα, θα μας επιτρέψει ο κ. Αυλωνίτης να συνεχίσουμε να επιλέγουμε να κάνουμε πράξη τον υπάρχοντα προγραμματισμό του Δήμου μας.

Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχομαι, ουδέποτε τον έχω αρνηθεί. Στην αυτοδιοικητική μου λογική και πρακτική είμαι υπέρ της συναίνεσης και της σύνθεσης απόψεων και αυτό το έχω αποδείξει στην πράξη και σήμερα σε επίπεδο διοίκησης του Δήμου. Λειτουργώ με γνώμονα το συμφέρον και το όφελος των Κερκυραίων συμπολιτών μου και του τόπου μου προκρίνοντας αυτό ως ύψιστο και ιερό καθήκον.

Τέλος, να τονίσω στον κ. Αυλωνίτη ότι στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία δεν έχω συμπεριφερθεί ως πολιτικός γυρολόγος όπως ο ίδιος έχει συνηθίσει να πράττει και δεν σκοπεύω να το πράξω και στο μέλλον. “.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του είχε ισχυριστεί ότι: “Όταν, σε μια συζήτηση θεσμικών παραγόντων εμφανίζεσαι με τον κομματικό σου μανδύα και με μοναδικό σκοπό να τη μετατρέψεις σε αρένα απόδοσης πολιτικών ευθυνών και σκληρής κριτικής στο πρόσωπο ενός πρώην Πρωθυπουργού, τότε ο μόνος ρόλος που έχεις παίξει είναι της εγκάθετου και ο χαρακτηρισμός που σου αρμόζει είναι του «τσουχτροειδούς» φερέφωνου, της κυβερνητικής εκπροσώπου αλλά και συνολικά, του παλαιοκομματισμού.”

 

Related posts

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έθεσε την τουρκική προκλητικότητα στο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

editor

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και της Διοίκησης της “ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε.”, αποφασίστηκε η δωρεάν μεταφορά των αστυνομικών που διανυκτερεύουν στο SUPERFAST XI

admin

Τον Ελληνοαμερικανό Τζορτζ Τσούνης για πρέσβη στην Αθήνα αντί του Τζέφρι Πάιατ, σκέφτεται ο Μπάιντεν

editor
28/03/2024 23:47