Πολιτική Τοπικά Νέα

ΟΕΒΕΣ Έβρου: Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, ζητώντας λειτουργία 3 Τελωνείων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Θέση στο ζήτημα και την σύγχυση που προέκυψε με τον ερχομό Βουλγάρων, Ρουμάνων και γενικότερα τουριστών από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην περιοχή μας, πήρε και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΒΡΟΥ.
Έτσι έστειλε και αυτή σήμερα μια επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, χωρίς πάντως να αναφέρει ούτε και αυτή το συνοριακό σημείο του Κυπρίνου Ορεστιάδας απ’ όπου περνούν επίσης από την Βουλγαρία. Η επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΣ: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Πρωθυπουργό Ελλάδας
ΚΟΙΝ.: κ. Βασίλη Κικίλια

Υπουργό Υγείας
κ. Χρήστο Μέτιο
Περιφερειάρχη

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τη διέλευση των ταξιδιωτών από τη Βουλγαρία στη χώρα μας σταματά η διέλευση από τους συνοριακούς σταθμούς του Ορμένιου, της Εξοχής και της Νυμφαίας και η είσοδος θα γίνεται μόνο από Προμαχώνα.
Η απόφαση αυτή κατά τη γνώμη μας εμπεριέχει αρκετούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Με αυτόν τον τρόπο όλος ο όγκος των επισκεπτών από τη γείτονα χώρα συγκεντρώνεται στο συγκεκριμένο συνοριακό σταθμό προκαλώντας τεράστιο συνωστισμό ελέγχους. Επίσης απομονώνει και την περιοχή μας τουριστικά με όλα τα οικονομικά επακόλουθα.
Παρακαλούμε για την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης και την λειτουργία τουλάχιστον τριών (3) συνοριακών
Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Οι διαμαρτυρίες και το «σπασμένο τηλέφωνο»

admin

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 43χρονου για παραβάσεις του ΚΟΚ, επικίνδυνη οδήγηση, απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών και αντίσταση

admin

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός

admin