25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Την ερχόμενη εβδομάδα βγαίνει στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης

Την ερχόμενη εβδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη, βγαίνει στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ του 67% του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι έτοιμη, όπως τόνισε πριν λίγη ώρα ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ και του Διευθύνοντος Συμβούλου Κωνσταντίνου Χατζηκωνσταντίνου. Η διαδικασία περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

Σε πρώτη φάση θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος μη δεσμευτικού χαρακτήρα.

Τον Οκτώβριο του 2020 έχουμε την δεύτερη φάση των δεσμευτικών προσφορών. Το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσει και θα ελέγξει τους πάντες και τα πάντα για τους συμμετέχοντες, ενώ και οι ίδιοι θα μπορούν να ελέγχουν ως υποψήφιοι επενδυτές από ειδική πλατφόρμα που δημιουργείται για αυτό τον σκοπό.

Το τρίτο στάδιο αναμένεται τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2021, όταν και θα περάσει η διαδικασία από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ίσως την Βουλή.

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής θα υπογράψει ειδική διάταξη νόμου, με την οποία παραχωρούνται όλες εκτάσεις και ακίνητα που ανήκουν στην ΓΑΙΟΣΕ στον ΟΛΑ προς χρήση μέχρι το 2063. Έτσι γίνεται ενιαία έκταση,  μαζί φυσικά με τα “Μαϊστριανά” που ήδη ξεκίνησε η διαδικασία απαλλοτριώσεων τους, οπότε όλη η συνολική έκταση των 490 στρεμμάτων.

Πριν την συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ.Ξενόφος συναντήθηκε παρουσία των κυρίων Χατζημιχαήλ και Χατζηκωνσταντίνου με τους εργαζόμενους του ΟΛΑ αλλά και τους λιμενεργάτες, τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις και ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμιά απώλεια θέσης, αλλά αντίθετα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, τόσο άμεσες όσο και πολήυ περισσότερες έμμεσες.

Χατζημιχαήλ: Ιλιγγιώδεις οι ρυθμοί που “τρέχει” την

αξιοποίηση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης η Κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ τόνισε από την πλευρά του αυτό που έχει σπιβμάνει και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Ότι δηλαδή “οι ρυθμοί με τους οποίους η Κυβέρνηση τρέχει το θέμα της αξιοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης είναι ιλιγγιώδεις, αφού έγιναν μέσα σε ελάχιστους μήνες όσα δεν είχαν γίνει εδώ και 30 χρόνια”.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Μαθητές του δήμου Αλεξανδρούπολης δημιούργησαν την αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

editor

Η Περιφέρειας Αττικής απαντά για τα έργα στον Δήμο 3Β

editor

Έβρος: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία οδό

editor
25/04/2024 13:33