18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Ελληνοαμερικανός επενδυτής επισκέπτεται σήμερα για ενημέρωση το λιμάνι

Ελληνοαμερικανός επενδυτής ο οποίος μετέχει με την εταιρεία του στο επενδυτικό σχήμα που ενδιαφέρεται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό που θα βγει στον “αέρα” από το ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκεται σήμερα στην πόλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τον επικεφαλής της εταιρείας Black Summit Financial Group, που είναι ένα  αμερικανικό επενδυτικό fund το οποίο κατά το παρελθόν έχει επενδύσει σε ελληνικές εταιρείες, τον Τζων Χαραλαμπάκη. Μάλιστα είχε ξαναβρεθεί στην Αλεξανδρούπολη και το 2019 για να πάρει μια πρώτη “γεύση”, αλλά τώρα αναμένεται να ενημερωθεί λεπτομερώς από την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης για όλα τα στοιχεία και δεν αποκλείεται να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις από την διοίκηση του ΟΛΑ.

Πάντως τόσο ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου δηλώνουν άγνοια για την συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού προτιμούν να ανακοινώνουν τις εξελίξεις αφού αυτές πραγματοποιηθούν. Όπως έγινε πρόσφατα, με την επίσκεψη Αμερικανών, στελεχών της νατοϊκής δύναμης των ΗΠΑ, που ήρθαν για να προετοιμάσουν την έλευση του μεγαλύτερου μεταγωγικού πλοίου που ήρθε ποτέ στην Αλεξανδρούπολη και θα μεταφέρει τεράστιο όγκο στρατιωτικού υλικού για την άσκηση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.  Αλλά και την παρουσία πάνω από 200 στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι θα έρθουν για ενημέρωση.

Το μεγαλύτερο μεταγωγικό πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που… γεμίζει Αμερικανούς
Η SSA Marine και η Black Summit Financial Group μέχρι στιγμής θεωρείται σίγουρο ότι θα συμμετέχουν στο επενδυτικό σχήμα, με την πρώτη να διακινεί ετησίως  περισσότερα από 14 εκατομμύρια TEU’s, με τομείς δραστηριοποίησης την Κεντρική, τη Βόρεια Αμερική, την Ωκεανία, την Αφρική, την Ασία και την Καραϊβική.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο βαδίζουμε προς την τελική ευθεία του διαγωνισμού, κόσμος θα πηγαίνει και θα έρχεται στο ,λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο εξελίσσεται σε μια… πολύφερνη νύφη και επιτέλους φαίνεται να πλησιάζει ο… γάμος που θα την αξιοποιήσει.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Με οργανωτική επιτυχία διενεργήθηκαν οι εξετάσεις των νέων Συνοριακών Φυλάκων στην Αλεξανδρούπολη

editor

Τεράστιες οι καταστροφές από τους αγριόχοιρους! Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Έβρο

editor

“Έδεσε” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το πλοίο “USNS YUMA” (video)

editor
18/04/2024 7:43