25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ανοίγουν και πάλι τα καταστήματα εστίασης που σφραγίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Άνοιξαν δύο από τα τέσσερα καταστήματα εστίασης στην Αλεξανδρούπολη που τις προηγούμενες ημέρες τους είχε επιβληθεί πρόστιμο  κατόπιν ελέγχων και διαπίστωσης υπέρβασης του επιτρεπόμενου αριθμό πελατών με βάση τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εστίασης Νίκο Γεωργιάδη οι καταστηματάρχες έκαναν ένσταση στο Διοικητικό Δικαστήριο με αποτέλεσμα να γίνει προσωρινή ανάκληση της ποινής. Μια διαδικασία που θα ακολουθήσουν και τα άλλα δύο καταστήματα εστίασης.

Υπενθυμίζεται ότι θέση για τα τέσσερα λουκέτα  πήρε και το Επιμελητήριο Έβρου με επιστολή που κοινοποίησε στα αρμόδια υπουργεία.

“[…]τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις καφέ και εστίασης της περιοχής μας βρίσκονται στο στόχαστρο συνεχόμενων και επαναλαμβανόμενων ελέγχων από πληθώρα ελεγκτικών κλιμακίων, που οδήγησαν σε επιβολή σημαντικών προστίμων και σφράγισης Καταστημάτων.

Σημειωτέον ότι, η παρούσα διαμαρτυρία σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να αποτρέψει νόμιμους ελέγχους που αποσκοπούν στη τήρηση της νομοθεσίας και στην προστασία των πολιτών. Αντιθέτως, άπαντες οι επιχειρηματίες τάσσονται υπέρ των ελέγχων, αρκεί αυτοί να είναι ουσιαστικοί και ανταποκρίνονται στο πνεύμα του νόμου, χωρίς να εξαντλείται η αυστηρότητα των ελεγκτικών μηχανισμών και να παράγονται ολέθρια αποτελέσματα.

Ειδικότερα, σε χρονικό διάστημα τριών ημερών, μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν σε κεντρικά καταστήματα της Αλεξανδρούπολης, σφραγίστηκαν 4 καταστήματα για παράβαση της Δια/Γ.Π.οικ.32009/2020, όπου διαπιστώθηκε υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού πελατών ενώ σε δυο ακόμη καταστήματα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για ηχορύπανση.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στις επιχειρήσεις που σφραγίστηκαν διαπιστώθηκε οριακή υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού πελατών, σε μια εκ των περιπτώσεων για 4 μόλις άτομα, ενώ οι έλεγχοι για την ηχορύπανση διενεργήθηκαν στις 23.30 μμ σε κεντρικά σημεία της πόλης και με την υπέρβαση να είναι μόλις 2 και 3 μονάδες decibel αντίστοιχα.

[…]Τη δεδομένη χρονική στιγμή και με την οικονομία της περιοχής μας να βάλλεται τόσο από την υγειονομική κρίση όσο και από το μεταναστευτικό πρόβλημα και τα γεγονότα που εξελίσσονται στα σύνορά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την αδικαιολόγητη καταδίωξη των καταστημάτων καφέ – εστίασης. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο, υπό τις παρούσες συνθήκες, να υφιστάμεθα περαιτέρω οικονομική ζημία από τη σφράγιση καταστημάτων και την απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και να αμαυρώνεται η εικόνα μιας ολόκληρης πόλης που αναμένει έσοδα από την τουριστική περίοδο. Θεωρούμε ότι είναι άδικη και άνευ ουσίας, η πρακτική που εφαρμόζεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς εις βάρος των επιχειρήσεων που αγωνίζονται καθημερινά για την βιωσιμότητά τους κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για τον εξορθολογισμό της εφαρμογής των μέτρων που έχετε επιβάλλει στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης, με γνώμονα την προστασία και την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων καφέ – εστίασης αλλά και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της ακριτικής περιοχής μας, που ήδη διαρρηγνύεται από την αυξανόμενη ανεργία, την απώλεια εισοδημάτων, το κλείσιμο επιχειρήσεων και το μεταναστευτικό πρόβλημα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, που έχει ως αποδέκτες τους υπουργούς Μιχάλης Χρυσοχοΐδη και Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης της κύριας κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών

editor

H ΕΛ.ΑΣ εντόπισε τη γυναίκα που έκανε χυδαίες αναρτήσεις για την Τοπαλούδη

admin

Ο Ν. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε μονάδες και φυλάκια σε Σκύρο, Άγιο Ευστράτιο, Σαμοθράκη και Λήμνο

editor
25/04/2024 15:54