28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αθωώθηκε ο πρώην Διοικητής του ΠΓΝΕ για την υπόθεση της μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν.Διδυμοτείχου

Με ομόφωνη απόφασή του, κατόπιν εισαγγελικής πρότασης, το 3μελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας αθώωσε το πρώην Διοικητή του ΠΓΝΕ Δήμητρη Αδαμίδη για την υπόθεση της μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν.Διδυμοτείχου.

Η κατηγορία ήταν ότι ο κ. Αδαμίδης δεν μερίμνησε για τη λειτουργία της μονάδας με αποτέλεσμα 7 ασθενείς για διάστημα 1-4 μηνών μετέβαιναν με ταξί (με έξοδα του ΕΟΠΥΥ) στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.

Σύμφωνα με τον πρώην Διοιηκητή στη δίκη απεδείχθη ότι ως Διοικητής του Νοσοκομείου πέτυχε τα εξής:

1) Τον Μάιο του 2016 παρέλαβε την Μ.Τ.Ν. με 1 νεφρολόγο και σε 15 μέρες προκήρυξα 1 θέση νεφρολόγου που απέβη άκαρπη, ακολούθησε και 2η και 3η προκήρυξη για να προσληφθεί τελικά 1 επιμελητής Β΄.
2) Με δαπάνη του Νοσοκομείου πέτυχε την πρόσληψη 1 επικουρικού νεφρολόγου, του οποίου η σύμβαση έληξε, χωρίς να ανανεωθεί πριν 1 μήνα.
3) Ενίσχυσε την εφημεριακή λειτουργία της μονάδας με 2 ακόμη γιατρούς, ώστε να εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο.
4) Αντικατέστησε 8 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, αξιοποιώντας μηχανήματα που δεν χρειαζόταν το Νοσοκομείο Κομοτηνής.
5) Μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου προσέλαβε 2 επικουρικές νοσηλεύτριες και μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης 4μηνης εκπαίδευσης κατόρθωσε να λειτουργήσει για πρώτη φορά στο Διδ/χο και 3η βάρδια στην Μ.Τ.Ν. με αποτέλεσμα από το Φθινόπωρο του 2019 να εξυπηρετούνται 52 νεφροπαθείς αντί για 44.

“Δυστυχώς σήμερα, μετά τη λήξη της θητείας μου, έχει ήδη αποχωρήσει 1 νεφρολόγος (επικουρικός) και επίκειται σε 5 μήνες η συνταξιοδότηση του Δ/ντή με αποτέλεσμα η Μ.Τ.Ν. να μείνει μόνο με 1 νεφρολόγο, ενώ ο αριθμός των νεφροπαθών έχει αυξηθεί σημαντικά.
Την ίδια περίοδο κατόρθωσα να προσελκύσω δωρεές με αποτέλεσμα να πετύχω την ολική αντικατάσταση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και την ανακαίνιση τόσο της μονάδας όσο και του τμήματος περιτοναικών πλύσεων στο Π.Γ.Ν.Α.

Συνεπώς όχι μόνο δεν αμέλησα, αλλά αντιθέτως έδειξα εξαιρετική επιμέλεια για τους νεφροπαθείς. Αυτή ήταν μία ακόμα σε βάρος μου μήνυση κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Διοικητή. Το να εφαρμόζεις ως Διοικητής τη νομιμότητα και να κυνηγάς τη διαφθορά δημιουργεί εχθρούς! Δεν με κάμψανε ούτε στιγμή, η αλήθεια και η εντιμότητα κα πάλι κέρδισε!” καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Αδαμίδη.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δράμα: Ένα νέο προϊόν από τα απόβλητα του γάλακτος και του κρασιού

editor

Η Αλεξανδρούπολη… «νέα Σούδα»

editor

Αφηγήσεις παιδικών βιβλίων στον Δήμο Διδυμοτείχου

editor
28/03/2024 22:27