20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Με οργανωτική επιτυχία διενεργήθηκαν οι εξετάσεις των νέων Συνοριακών Φυλάκων στην Αλεξανδρούπολη

Με οργανωτική επιτυχία διενεργήθηκαν οι εξετάσεις των νέων Συνοριακών Φυλάκων στην Αλεξανδρούπολη από τις 13.06.2020 έως τις 23.06.202,0 λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα των υγειονομικών επιτροπών.
Οι 400 επιτυχόντες και οι 200 επιλαχόντες νέοι συνοριακοί φύλακεςς, πέρασαν τις απαραίτητες εξετάσεις με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια, καθώς ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε φροντίσει να εξασφαλίσει όλους τους οργανωμένους χώρους τόσο των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου που φιλοξενούσε τις ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις όσο και το δημοτικό στάδιο “Φώτης Κοσμάς”.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης για τη συνεργασία και συγχαίρουμε τους αξιωματικούς και τα στελέχη της για την άψογη διεξαγωγή των εξετάσεων, δείγμα της άρτιας εκπαίδευσης και των ικανοτήτων τους.

Με τη διενέργεια των εξετάσεων για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Αλεξανδρούπολης προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι οικογένειες των υποψηφίων απέφυγαν τεράστια έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία αυτών κατάγονται από την περιοχή μας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας και επειδή ο δήμος Αλεξανδρούπολης προσπαθεί να…οικειοποιηθεί την διεξαγωγή των εξετάσεων στην πόλη του, το Evros-news.gr που… έζησε το συγκεκριμένο θέμα από πολύ κοντά, επισημαίνει τα εξής:

Όλα ξεκίνησαν από τηλεφωνήματα και μηνύματα γονέων επιτυχόντων προς το σάιτ μας, οι οποίοι ζητούσαν να πιέσουμε ώστε οι εξετάσεις, λόγω κορονοϊού να διεξαχθούν στην Αλεξανδρούπολη
Στις 11 Μαρτίου του 2020, το Evros-news.gr  ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα με το δημοσίευμα που βλέπετε.

Σχεδόν άμεση ήτα τότε η θετική αντίδραση του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Δερμεντζόπουλου, ο οποίος αφού μετέφερε άμεσα το αίτημα στον κ.Χρυσοχοίδη, εξέδωσε δελτίο Τύπου με βάση το δημοσίευμα μας και αφού είχε στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία και έθεσε το θέμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ζητώντας κι αυτός την πραγματοποίηση των εξετάσεων στον Έβρο.

Στη συνέχεια ήρθε η παρόμοια πρόταση-αίτημα του δήμου Αλεξανδρούπολης, δια του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Θοδωρή Βουρδόλη ο οποίος είναι και αστυνομικός στο επάγγελμα, με το με το οποίο διαβεβαίωνε το αρμόδιο υπουργείο ότι ο δήμος μπορεί να αναλάβει την διοργάνωση των εξετάσεων αυτών στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς”.
Ακολούθησε η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου με την διοίκηση της, η οποία παρασκηνιακά και προφορικά πίεζε όλο αυτό το διάστημα για να γίνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα και πρόσφατα έστειλε και γραπτή επιστολή στην φυσική και πολιτική της ηγεσία.
Τέλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς απέστειλε γραπτό αίτημα για το θέμα αυτό στον κ.Χρυσοχοίδη.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Συνελήφθη 57χρονος για κλοπή

admin

Δήμος Ξάνθης: Αναβάθμιση του ορεινού οδικού δικτύου στη ΔΕ Κιμμερίων

editor

Διδυμότειχο: Εκδηλώσεις για τη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού για μαθητές

editor
20/04/2024 11:50