19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Κάλεσμα Κ.Μητσοτάκη προς Ρ.Τ.Ερντογάν: Έλα να τα βρούμε

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους δύο άνδρες να μιλούν για αρκετή ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τον Ρ.Τ.Ερντογάν «να πέσουν οι τόνοι και να αποκατασταθούν οι διμερείς δίαυλοι επικοινωνίας», σε κάτι που ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να συμφώνησε.

Το έδαφος για την απευθείας επικοινωνία των δύο ηγετών, προετοίμασαν η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή  και ο Ιμπραήμ Καλίν εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και σημειώνεται επίσης ότι «συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας».

Αυτό το τηλεφώνημα ήταν ουσιαστικά ήταν ένα νέο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Τούρκο πρόεδρο να υπάρξει μία συμφωνία για το Αιγαίο και την μοιρασιά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Εκτός αν νομίζει κανείς πως μίλαγαν τόση ώρα για τον… τουρισμό και τον κορωνοϊό, ένα θέμα που μπορεί να λυθεί και σε επίπεδο υπουργών Τουρισμού.

Άλλωστε στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως θα πείσουν πιο εύκολα την κοινή γνώμη για μία συμφωνία με την Τουρκία, αν οι Τούρκοι δεν προκαλούν με εμπρηστικές επιθετικές δηλώσεις και παρουσιαστούν ως «φίλοι» με τους οποίους βέβαια θα… μοιραστούμε το εθνικό πλούτο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

 

Related posts

Κλιμάκωση αγώνα για την 7η Ταξιαρχία Προβατώνα, αποφασίζουν την Κυριακή σε νέα σύσκεψη στο Τυχερό

editor

Τ.Θεοδωρικάκος: Αυστηρά μέτρα ενάντια στη βία και τον χουλιγκανισμό

editor

Διαβεβαιώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για επαναλειτουργία βιομηχανίας Shelman στη Κομοτηνή

editor
19/04/2024 5:23