Κόσμος

Οι Ιταλοί κατέβασαν στρατό για να θέσουν σε καραντίνα μετανάστες στη Ν.Ιταλία

Μια τοπική εμφάνιση μαζικών κρουσμάτων σε συγκρότητα ακατοίκητων εργατικών κατοικιών του προαστίου Μοντραγκόνε της Νάπολι, στη Νότια Ιταλία, που έχει καταληφθεί από μετανάστες -στην συντριπτική τους πλειονότητα Βούλγαροι εποχικοί εργάτες στα χώραφια – προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με το ιταλικο Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑNSA) τουλάχιστον 40 άτομα τα οποία  έχουν βρει κατάλυμα στο κτίριο εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Μπροστά στον κίνδυνο δημιουργίας ενός νέου «Σημείου Μηδέν» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δεύτερο κύμα της νόσου στην ήδη πολύ βαριά πληγείσα από πρώτο κύμα της πανδημίας χώρα,  η Κυβέρνηση Κόντε αποφάσισε να σφραγίσει το κτίριο, θέτωντας σε καραντίνα όλους τους ενοίκους .

Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλισει ότι κανένας δεν θα επιχειρήσει να βγει από το κτίριο Ιταλοί στρατιώτες ανέλαβαν τη φρούρησή του.

Η επιβολή lockdown προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μεταναστών, οι οποίοι αρχικά προσπάθησαν να αποτρέπουν το σφράγισμα του κτιρίου, πετώντας ακόμα και καρέκλες κουζίνας από τα μπαλκόνια, και εν συνεχεία θέλησαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καταγγέλοντας τις ιταλικές αρχές για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος τους.

Από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του ιού στη χώρα, η Ιταλία έχει καταγράψει συνολικά 239.706 κρούσματα  – 34678 και βρίσκεται στην 4η θέση στον κόσμο, ως προς τον αριθμό των θυμάτων από κορωνοϊό.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Related posts

Η Ρωσία ετοιμάζεται για νέα τουρκική επιθετικότητα: Αμπχαζία – Κριμαία οι πιθανοί στόχοι του Ερντογάν

editor

Πλώρη για την Κυπριακή ΑΟΖ έβαλε το Γιαβούζ

admin

Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο πρώην Μις Υφήλιος από την Ουρουγουάη

admin