24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Τοκαμάνης σε Χατζηγιάννογλου: Γιατί δεν κηρύχθηκε η περιοχή Ερυθροποτάμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Ερώτηση σχετικά με το γιατί δεν κηρύχτηκε η περιοχή Ερυθροποτάμου Διδυμοτείχου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες του περασμένου Απριλίου,  κατέθεσε  ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας», Χρήστος Τοκαμάνης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την πρόσφατη δημοτική συνεδρίαση, οι συνέπειες  της μη κήρυξης  θα είναι δυσάρεστες

1ον Επειδή η Περιφέρεια δεν θα μπορεί με έκτακτες διαδικασίες να αποκαταστήσει τα  αναχώματα  και

2ον διότι δεν θα  υπάρχει νομοθετική ρύθμιση που να δικαιολογεί τον τρόπο πληρωμής των ζημιών  που προέκυψαν  στα  αντλιοστάσια, γεωτρήσεις,  με κίνδυνο τα χρήματα αυτά να τα πληρώσουν οι αγρότες δια του ΤΟΕΒ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας», έπρεπε ο Δήμος εγγράφως να ζητήσει την κατάταξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κάτι που δεν έκανε παρά τις έντονες οχλήσεις από την πλευρά των αγροτών.

«Πολύ φοβάμαι»ανέφερε ο κ.Τοκαμάνης «ότι εάν ακολουθηθεί η πεπατημένη οδός των μελετών και των δημοπρασιών θα χρειαστεί να περάσουν δυο χρόνια για να κλείσουν τα αναχώματα.

Εύχομαι να μην γίνει αυτό, γιατί  θα είναι καταστροφικό ο επόμενος χειμώνας να μας βρει με ανοιχτά αναχώματα.»

Να σημειωθεί ότι η  περιοχή υπέστη τεράστιες καταστροφές σε έργα υποδομών και δικτύων. Συνολικά η πλημμυρισμένη έκταση ήταν περίπου 5.500 στρέμματα. Ενδεικτικά : Ζημιές σε αναχώματα (θραύση αναχωμάτων στην περιοχή της Μάνης, Καρωτής, Βρυσικών, Ελαφοχωρίου) , έχουν μπαζωθεί και παρασυρθεί αρδευτικά δίκτυα, έχουν προκληθεί καταστροφές στην αγροτική οδοποιία, έχουν πλημμυρίσει αρδευτικές γεωτρήσεις, έχουν μπαζωθεί αποστραγγιστικοί τάφροι, έχουν υποστεί ζημιές καλλιέργειες, έχουν μπαζωθεί αγροτεμάχια με αμμοχάλικο από την θραύση των αναχωμάτων. Οπότε και υπήρχε η αντικειμενική βάση για να κηρυχτεί η περιοχή του Ερυθροποτάμου σε περιοχή έκτακτης ανάγκης.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ζημιωθούν οι αγρότες και παραγωγοί που αποτελούν την μεγαλύτερη οικονομική ομάδα της περιοχής μας.

Για το συνδυασμό

Ο επικεφαλής

Χρήστος Τοκαμάνης

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

editor

Αναστέλλεται η λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων – δομών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

editor

Σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα για τους πρόσφυγες ασθενείς στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

editor
24/04/2024 2:29