24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Ευχάριστη είδηση: Το ελαιόλαδο της Μάκρης έγινε ΠΟΠ με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μια πολύ ευχάριστη είδηση ήρθε αυτές τις ημέρες για το ελαιόλαδο της Μάκρης, που μετά από αγώνες και προσπάθειες ετών έγινε ΠΟΠ, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως ανακοινώθηκε:

Το “ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΚΡΗΣ” ΕΓΙΝΕ ΠΟΠ. Με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Ε.Ε για τα προϊόντα ΠΟΠ (τεύχους C 102 (σελίδες 13-16) της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ημερομηνία
30.3.2020) ενέκρινε τον φάκελο που κατέθεσε ο πρώην Διευθυντής ΔΑΟΚ Έβρου Πασχάλης Παπαδάκης για λογαριασμό του Συνεταιρισμού Μάκρης και όλων των ελαιοπαραγωγών της οριοθετημένης ζώνης. Η αρμόδια Επιτροπή τον έστειλε σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε για τυχόν αντιρρήσεις ή ενστάσεις για ένα 3μηνο (30-3-2020 μέχρι 30-6-2020) και αμέσως μετά το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΚΡΗΣ εγγράφετε στους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ καταλόγους των προιϊόντων ΠΟΠ της Ε.Ε. Επειδή υπάρχει σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει καμιά ένσταση, για τον απλό λόγο ότι η ελιά Μάκρης δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο θεωρείται δεδομένο ότι ήδη το… χρυσάφι της Μάκρης συγκαταλέγεται στα εκλεγμένα προϊόντα του κόσμου.

Όπως έγραψε ο Πασχάλης Παπαδάκης, ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της εξαιρετικά θετικής και αισιόδοξης εξέλιξης για τον Έβρο και γενικότερα για την περιοχή μας: “Ευχαριστούμε όλους όσοι μας βοήθησαν για την σύνταξη του φακέλου. Όταν περάσει και το 3μηνο, θα τους αναφέρουμε και ονομαστικά για την συμβολή τους στο όλο εγχείρημα”.

Ελπίζουμε η ίδια εξέλιξη να υπάρξει και για το πεπόνι “Χρυσή Κεφαλή” Πέπλου-Τυχερού, γιατί η ονομασία ΠΟΠ δίνει υπεραξία στα προϊόντα και αυξάνει το εισόδημα των παραγωγών.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Στελέχωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου

editor

Κορονοϊός: Διψήφιος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΑ

editor

Ξάνθη: Επίσκεψη στο σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι την ημέρα της γέννησής του

editor
24/04/2024 20:59