25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Το μεγαλύτερο μεταγωγικό πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που… γεμίζει Αμερικανούς

Το μεγαλύτερο μεταγωγικό πλοίο που ήρθε ποτέ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα καταπλεύσει μέσα στον Ιούλιο μεταφέροντας στρατιωτικό υλικό κάθε μορφής (άρματα, ελικόπτερα, μηχανήματα), για την συμμαχική άσκηση ATLANTIC RESOLVE 2020 του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στα Βαλκάνια.
Αυτό έγινε γνωστό κατά την σημερινή συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, Αμερικανοί που είναι στελέχη του Military logistics του ΝΑΤΟ, οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη και προετοιμάζουν τις λεπτομέρειες για την συμμαχική άσκηση ATLANTIC RESOLVE 2020. Αν και όπως είναι φυσικό οι λεπτομέρειες δεν βγαίνουν προς τα έξω, μια και μιλάμε για στρατιωτικά θέματα, αναμένεται να έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα πολλοί Αμερικανοί προετοιμάζοντας την συγκεκριμένη άσκηση και μάλιστα θα παραμείνουν και μετά από αυτήν. Μάλιστα οι πληροφορίες τους ανεβάζουν σε εκατοντάδες και όχι απλά έναν μικρό αριθμό.

Για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί τρένο για την μεταφορά

Μια ακόμα είδηση που προέκυψε από την σημερινή συνάντηση, είναι ότι για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί τρένο για την μεταφορά του στρατιωτικού υλικού από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τις βαλκανικές χώρες, ενώ τις προηγούμενες φορές αυτό γινόταν οδικώς. Κι αυτό έχει τον δικό του συμβολισμό, αφού θα δείξει πως πλέον και οι σιδηροδρομικές μεταφορές από το λιμάνι του Έβρου προς τα Βαλκάνια και όχι μόνο, αρχίζουν να… ενεργοποιούνται, με την χρησιμοποίηση της γραμμής που υπάρχει μέσα στο λιμάνι.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ με ανάρτηση του ανέφερε για όλα αυτά:

“Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης  με επαγγελματισμό και συνέπεια είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει για μία ακόμη φορά τα πιο απαιτητικά logistics του κόσμου. Πρόκειται για μία επιχείρηση που θα δοκιμάσει τα όρια και τις δυνατότητες του νέου terminal, εισπράττοντας αντίστοιχο υψηλό τίμημα για τις υπηρεσίες του”.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Προσγειώθηκαν τα πρώτα αμερικάνικα ελικόπτερα στην Αλεξάνδρούπολη

editor

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

editor

Νέες παιδικές χαρές σε οικισμούς του δήμου Καβάλας

editor
25/04/2024 16:28