Πολιτική ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Άδωνις Γεωργιάδης:”Όποιος ζητάει τη χορήγηση δανείων χωρίς τραπεζικά κριτήρια είναι απατεώνας και παίζει με τον πόνο των ανθρώπων”.

Νέο μήνυμα προς τις τράπεζες έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης καλώντας τους να εφαρμόσουν με ελαστικότητα τα κριτήρια που απαιτούνται προκειμένου να λάβει δάνειο μια επιχείρηση.

«Θα είναι τραγικό και για τις τράπεζες να κλείσουν επιχειρήσεις, αυτό θα πλήξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, αλλά και τις τράπεζες, που θα χάσουν κύκλο εργασιών, πελάτες και θα μεγαλώσουν τα κόκκινα δάνεια. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή για να πάμε γρήγορα γιατί οι ανάγκες της αγοράς είναι μεγάλες», είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, στο πλαίσιο συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία του τραπεζικού συστήματος.

«Η σημερινή κυβέρνηση δεν λαϊκίζει, αλλά δεν θέλει και να καταστρέψει το τραπεζικό σύστημα», ανέφερε και στρεφόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει τη χορήγηση δανείων χωρίς τραπεζικά κριτήρια, είπε πως εάν γίνει αυτό, «χτίζουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων κι όποιος το ζητάει αυτό είναι απατεώνας και όποιος το λέει διαπράττει μεγάλη απάτη και παίζει με τον πόνο των ανθρώπων».

Στη συζήτηση-ενημέρωση, παρενέβη κι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε πως 114.000 επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, από τις οποίες οι 68.000 είναι ατομικές επιχειρήσεις και οι 46.000 νομικά πρόσωπα.

«Μέσα σε αυτό το τοπίο προσδοκούμε να προσφέρει το τραπεζικό σύστημα, συγχρονίζοντας το βηματισμό του. Παράλληλα και οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την κρατική αρωγή και  να αναλάβουν το  δικό τους μερίδιο ευθύνης για την ενίσχυση  της παραγωγικότητας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας», είπε κι εκείνος από την πλευρά του απευθυνόμενος στα πιστωτικά ιδρύματα.

Related posts

Ζαμπούκης: Απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια, να γίνει τζαμί το σύμβολο της ορθόδοξης πίστης μας

editor

Τουρκικά drones κατασκοπεύουν τον Έβρο – Η ανακάλυψη της ΕΥΠ και η ελληνική απάντηση

editor

Ανασχηματισμός: Δυστυχώς πάλι εκτός Έβρος και Θράκη – Δεν υπουργοποιήθηκαν Δημοσχάκης, Κελέτσης

editor