Κοινωνία

Έκκληση: Άμεση ανάγκη συνανθρώπου μας για αιμοπετάλια

Στο πλευρό ενός συμπολίτη μας που μας χρειάζεται για να κρατηθεί στη ζωή, καλούμαστε να συνδράμουμε όλοι όσοι έχουμε τη δυνατότητα να το πράξουμε.

Συγκεκριμένα υπάρχει άμεση ανάγκη αιμοπεταλίων για έναν ανθρωπο πολύ αγαπητό στην κοινωνία της πόλης μας, τον Δημήτρη Γλύκα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Π.Γ.Ν.Α με οξεία λευχαιμία.

Ο δότης πρέπει να είναι άντρας, ηλικίας κάτω των 55, με ομάδα αίματος Α+ ή Α- και αρχικά πρέπει να πάρει τηλέφωνο στο 2551352002 ή στο 2551352005 προκειμένου να ενημερωθεί για τις ώρες τις οποίες θα μπορεί να μεταβεί στο ΠΓΝΑ.

Η διαδικασία διαρκεί 40′ περίπου και είναι τελείως ανώδυνη.

Ποιοι μπορούν να δώσουν αιμοπετάλια και κάθε πόσο

Ένας υγιής ενήλικας από 18 έως 55 ετών και με βάρος άνω των 50kg μπορεί να γίνει δότης αιμοπεταλίων.

Επιπροσθέτως, χρειάζεται:

αριθμός αιμοπεταλίων > 140.000/μl
να μην έχει λάβει αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα τις τελευταίες 10 ημέρες
να έχει προηγηθεί μία αιμοδοσία
να έχει περάσει από ιατρική αξιολόγηση, λήψη ιστορικού, και εργαστηριακό έλεγχο (ΗΒV, HCV, HIV, HTLV, RPR , Γενική Αίματος & Ομάδα αίματος).

Ο δότης αιμοπεταλίων μπορεί να είναι παράλληλα και αιμοδότης αν τηρούνται τα μεσοδιαστήματα ασφαλείας που είναι 5 ημέρες από αιμοπετάλια σε αίμα και αντίστροφα, 1 μήνας από αιμοπετάλια σε αιμοπετάλια και 3-6 μήνες από αίμα σε αίμα ανάλογα με τον αιματοκρίτη και το φύλο του δότη.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

admin

ΠτΔ: Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, μοναδικός πλούτος της Θράκης

editor

Βροχερός καιρός και αφρικανική σκόνη την Τρίτη

admin