29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Media Κοινωνία

30.000€ πρόστιμο από ΕΣΡ στην εκπομπή Μάνεση για το «ρεπορτάζ» από τον Έβρο

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε στον ALPHA το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο γιατί στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» εμφανίστηκαν γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία ως περιστατικά που έλαβαν χώρα την 1η Μαρτίου 2020 στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Τα μέλη του ΕΣΡ συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη και έλαβαν τη σχετική απόφαση αφού παρακολούθησαν την επίμαχη ροή του προγράμματος και αφού μελέτησαν το σύνολο των στοιχείων του φακέλου.

Μετά την αρχική ανακοίνωση του ΕΣΡ στις αρχές Μαρτίου ο Νίκος Μάνεσης είχε αναλάβει την πλήρη ευθύνη υποστηρίζοντας ότι «συνέβη μία σειρά σφαλμάτων: Ενώ βρισκόμουν στον «αέρα», μου παρουσιάστηκαν τα πλάνα ως ντοκουμέντα που «συμβαίνουν τώρα». Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το λάθος ξεκίνησε από μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος επικαλέστηκε link που παρέπεμπε σε είσοδο μεταναστών στον Έβρο. Το μήνυμα έχει σταλεί στις 12:35, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής. Tο σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής κι όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί. Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.

Καμία σκοπιμότητα, κανένας δόλος αποπροσανατολισμού του κοινού δεν υπήρξε, τουναντίον το συμβάν αυτό είναι η απόδειξη του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας απέναντι σε fake news. Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο» .

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

«Σηκωτό» & με χειροπέδες στα χέρια πήραν οι άντρες της ΕΚΑΜ τον Α.Λυκουρέζο για εμπλοκή με τη μαφία των φυλακών!

admin

Ο Δήμαρχος με τα Πρωτάκια των Πολύτεκνων Ξάνθης

editor

Αλέξης Τσίπρας: Θα ζητήσω την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών (βίντεο)

admin
29/03/2024 3:39