29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις των Μαϊστριανών

Ένα άλυτο θέμα πολλών ετών οδεύει προς οριστική επίλυσή του, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε σήμερα την προτεινόμενη αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων και καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες για ελεύθερη εξαγορά των ακινήτων τους που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου: “Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του έργου του λιμένα Αλεξανδρούπολης μετά των οδικών συνδέσεων αυτού με την Εγνατία Οδό και τη βιομηχανική περιοχή Αλεξανδρούπολης” .

Τα «μαϊστριανά» ήταν ένα από τα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα στις 2 Ιουνίου.

Πρόκειται για τις δεσμευμένες άνω των 30 χρόνων οικοπεδικών εκτάσεων ιδιωτών που βρίσκονται εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας η διαδικασία απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών ολοκληρώνεται, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των εμπλεκόμενων συνδημοτών μας.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία με λεία 100.000 ευρώ!

admin

Καταβολή του επιδόματος τριτέκνων από την Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου

editor

10ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών – Βορειοθρακιωτών το τριήμερο 7-9 Ιουλίου στη Λάρισα

editor
29/03/2024 13:22