28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

«Σας ευχαριστούμε… » – Τα συγκινητικά λόγια ενός αστυνομικού που έζησε την κρίση στις Καστανιές του Έβρου

Τις επευφημίες και την ευγνωμοσύνη των κατοίκων στις Καστανιές Έβρου γνώρισαν άνδρες της αστυνομίας αλλά και του στρατού, που αφίχθησαν τον περασμένο Μάρτιο στο χωριό για την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Λύτρας Μαρίνος, αστυνομικός στη Διμοιρία Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, ο οποίος έζησε από κοντά όλες αυτές τις έντονες στιγμές που όπως μας λέει δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

Συγκεκριμένα αναφέρει “Ήμουν από τους τυχερούς να ζήσω αυτή την ξεχωριστή εμπειρία πηγαίνοντας για μερικές μέρες να υπηρετήσω στον Έβρο.

Οι κάτοικοι στις Καστανιές έβγαιναν στον δρόμο για να μας υποδεχθούν και να μας ευχαριστήσουν με χειροκροτήματα και επευφημίες κάθε φορά που φεύγαμε από την περιοχή ώστε να ξεκουραστούμε μέχρι να επιστρέψουμε και πάλι στις θέσεις μας
στην προσπάθεια προστασίας των συνόρων μας, μας εκδήλωναν την αγάπη και τον σεβασμό τους για τις λίγες μέρες που ήρθαμε και από κανένα σπίτι δεν έλειπε η ελληνική σημαία.

Ακόμα όμως μια μεγάλη έκπληξη με περίμενε πηγαίνοντάς στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα όταν άκουσα τον ιερέα να αναφέρεται σε εμάς, αστυνομικούς και στρατό με πολύ ένθερμα λόγια και πραγματοποιώντας παράκληση για ψυχική και σωματική ενδυνάμωση μας.”

Επίσης  δεν παραλείπει να πει ένα  μεγάλο ευχαριστώ στους κατοίκους του Έβρου που όλα αυτά τα χρόνια φυλάνε τα  σύνορα της Ελλάδας “Όμως το μεγάλο ευχαριστώ είναι για τους ακρίτες μας που χρόνια τώρα, ολάκερη ζωή, φιλούν τα σύνορα μας δίπλα στο πρόβλημα, όχι στην άνεση μιας μεγαλούπολης στο κέντρο της χώρας. Δίνουν το παρών καθημερινά υπενθυμίζοντας στον γείτονα ότι εδώ είναι Ελλάδα και δεν είναι μόνο η Αθήνα.

Όλοι εμείς σας ευχαριστούμε που ηρωικά στέκεστε στα πόδια σας και μας μεταδίδετε την πίστη στην πατρίδα και την Ορθοδοξία αλλά και την παλικαριά,το ηθικό χρέος απέναντι στα Όσια και τα Ιερά και το φιλότιμο, που εκφράζετε στις κρίσιμες στιγμές ως ανδρειοσύνη και θυσία.

Φεύγοντας ο καιρός ομιχλώδης μουντός μελαγχολικος αλλά με την υπόσχεση να είμαστε ξανά παρόν όταν χρειαστεί.”

Λύτρας Μαρίνος
Αστυνομικός

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης: Κατέκτησε τρίτο χρυσό στο Λονδίνο

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ορεστιάδας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό

editor

Έβρος: Οι ελληνικές στρατιωτικές μονάδες σε ύψιστη επιφυλακή – Καμιά σχέση η επιφυλακή με λαθρομετανάστες

editor
28/03/2024 15:40