30 Νοεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ο Γεώργιος Δρόσος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής του ΔΠΘ, νέος Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Ο γιατρός Γεώργιος Δρόσος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Δημοκρίτεου Πανεπιστημίου Θράκης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής, είναι ο νέος Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Η σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 15 Ιουνίου και ήρθε να επιβεβαιώσει όσα ακούγονταν τον τελευταίο καιρό, ότι ο κ.Δρόσος που διαδέχεται στην συγκεκριμένη θέση τον Κωνσταντίνο Ρίττη, θα ήταν αυτός που θα καταλάμβανε την συγκεκριμένη θέση, αφού αποτελεί επιθυμία και επιλογή του Διοικητή του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ρούφου.

Να θυμίσουμε ότι ο νέος Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γεώργιος Δρόσος, ήταν ένας από τους τρεις υποψήφιους για την θέση, μαζί με τον Δημήτρη Τζιακά, Καθηγητή Καρδιολογίας του ΔΠΘ και Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, η υποψηφιότητα του οποίου μάλιστα στην σχετική διαδικασία είχε συγκεντρώσει τις ψήφους και των 8 μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου (έναντι 4 του κ.Δρόσου) και τον Καθηγητή Πυρηνικής Ιατρικής Αθανάσιο Ζησιμόπουλο. Τελικά, αν και την απόφαση υπέγραψε ο κ.Τσαλικάκης και σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιλογές γίνονται σε κεντρικό επίπεδο από το υπουργείο Υγείας, το σίγουρο είναι ότι επικράτησε η θέληση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Ρούφου.

Έτσι, στα δυο Νοσοκομεία του Έβρου, οι Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας είναι Καθηγητές Ορθοπαιδικής, Διευθυντές στις αντίστοιχες Κλινικές. Στο Διδυμότειχο ο Βασίλης Γαλάνης και στην Αλεξανδρούπολη ο Γιώργος Δρόσος, στον οποίο να ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Να τονίσουμε επίσης ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, με τον σημερινό επικεφαλής Μιχάλη Πιτιακούδη να θεωρείται ως ακλόνητο φαβορί για να συνεχίσει την πετυχημένη θητεία του στην συγκεκριμένη θέση.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣΑΛΙΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΡΟΣΟΥ

ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες και βροχόπτωση) στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου

editor

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι στο Νομό Έβρου

admin

Α. Λοβέρδος από την Αλεξανδρούπολη: Το ΠΑΣΟΚ μίκρυνε αλλά οι ρίζες του είναι πολύ βαθιές στην ελληνική κοινωνία

editor
30/11/2023 6:19