29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Περιβάλλον

Unilever: Επένδυση 1 δισ. ευρώ στο Ταμείο για το Κλίμα και τη Φύση

Μια νέα σειρά μέτρων και δεσμεύσεων που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της υγείας του πλανήτη ανακοίνωσε η Unilever, αναλαμβάνοντας έτσι ακόμη πιο αποφασιστική δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της φύσης, προκειμένου να συμβάλλει στη διατήρηση πόρων για τις μελλοντικές γενιές.

Η εταιρεία θα επιτύχει μηδενικές εκπομπές από όλα τα προϊόντα της έως το 2039, θα ηγηθεί προγραμμάτων προστασίας και αποκατάστασης των δασών, του εδάφους και της βιοποικιλότητας μέσα από τη συνεργασία με μια νέα γενιά αγροτών και μικροκαλλιεργητών, ενώ θα συνεργαστεί επίσης με κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς για να βελτιώσει την πρόσβαση σε νερό, τοπικών κοινωνιών στις οποίες παρατηρείται λειψυδρία.

Για την επιτάχυνση των σκοπών αυτών, τα προϊόντα της Unilever θα επενδύσουν συλλογικά 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε ένα νέο ειδικό Ταμείο για το Κλίμα και τη Φύση. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη δεκαετία για ουσιαστικές και αποφασιστικές δράσεις, όπως αποκατάσταση τοπίων, αναδάσωση, απομόνωση του άνθρακα, προστασία της άγριας ζωής και διατήρηση των υδάτων.

Ο Alan Jope, διευθύνων σύμβουλος της Unilever, εξηγεί πως «την ώρα που ο κόσμος αντιμετωπίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19, καθώς και πολύ σοβαρά ζητήματα ανισότητας, δεν μπορούμε να ξεχνάμε την παγκόσμια απειλή της κλιματικής κρίσης, η οποία δεν αποτελεί μόνο μια κρίσιμη περιβαλλοντική ανάγκη, αλλά έχει τρομερό αντίκτυπο στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Έχουμε μεγάλη ευθύνη να συμβάλουμε στην αντιμετώπισή της, τόσο σε εταιρικό επίπεδο, όσο και μέσω δράσεων από τα ίδια τα προϊόντα μας».

Ήδη η Unilever έχει δεσμευτεί για μηδενικές εκπομπές από όλα τα προϊόντα της έως το 2039 – από την προμήθεια των πρώτων υλών μέχρι το σημείο πώλησης – δηλαδή 11 χρόνια πριν από την προθεσμία του 2050 που προβλέπεται στη Συμφωνία του Παρισιού. Εδώ και πάνω από μια δεκαετία, η Unilever ηγείται του κλάδου της σε πρακτικές βιώσιμης προμήθειας και δηλώνει περήφανη για το γεγονός ότι το 89% των προϊόντων της που σχετίζονται με τα δάση, πιστοποιούνται ως βιώσιμης προέλευσης με βάση παγκόσμια αναγνωρισμένα πρότυπα.

Ως προς τον στόχο της για μια αλυσίδα εφοδιασμού χωρίς αποψίλωση δασών έως το 2023, θα αυξήσει την ιχνηλασιμότητα και τη διαφάνεια μέσα από ψηφιακές τεχνολογίες, ενώ παράλληλα στοχεύει να επιτύχει αύξηση της τοπικής βιοποικιλότητας, αποκατάσταση της υγείας του εδάφους, διατήρηση και προσβασιμότητα σε νερό. Θα εντείνει επίσης τις άμεσες προσπάθειες που σχετίζονται με το νερό, καθώς το 40% του πληθυσμού παγκοσμίως επηρεάζεται από τη λειψυδρία και περισσότεροι από 2,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν μη ασφαλές πόσιμο νερό. Στόχος είναι επίσης να καταστούν τα προϊόντα της βιοδιασπώμενα έως το 2030, για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις τους στα υδάτινα οικοσυστήματα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts

Η ABO Wind ολοκλήρωσε την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού 50 MW στην Ελλάδα

editor

Αλλάζει το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Οι 3 τεχνικές βελτιώσεις -Το χρονοδιάγραμμα για Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία

editor

Κ. Χατζηδάκης: Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας για να πέσουν οι τιμές

editor
29/03/2024 7:48