28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δερμεντζόπουλος προς Κεραμέως: Να δοθούν στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης τα οφειλόμενα χρήματα απ’ το Δ.Π.Θ

Αίτημα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος με το οποίο ζητά την καταβολή από  το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο  των οφειλόμενων  χρηματικών ποσών προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης.
Τονίζεται ότι το Δ.Π.Θ. είχε προχωρήσει από τις  25-03-2020 στη μονομερή διακοπή των συμβάσεων μίσθωσης δωματίων με τις εν λόγω επιχειρήσεις, οδηγώντας τις έτσι σε οικονομικό μαρασμό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του αιτήματος.

Προς την Υπουργό Παιδείας& Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Καταβολή των οφειλόμενων ποσών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης για την  παροχή υπηρεσιών στέγασης προς τους φοιτητές του Δ.Π.Θ

Κυρία Υπουργέ,

Mε την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με ένα σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει στην εκλογική μου περιφέρεια και το οποίο χρήζει της άμεσης παρέμβαση σας ώστε να επιλυθεί.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του COVID- 19 το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επικαλούμενο την Δ1α/ΓΠΟΙΚ.20021 Κ.Υ.Α (αρ.Φ.Ε.Κ 956/τ.Β΄/21-3-2020),  προχώρησε  στις 25-3-2020 στη διακοπή των συμβάσεων μίσθωσης δωματίων που είχε υπογράψει με συγκεκριμένες ξενοδοχειακές  επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης. Οι προαναφερθείσες συμβάσεις αποσκοπούσαν στην ικανοποίηση των αναγκών στέγασης των φοιτητών του πανεπιστημίου και κάλυπταν όλη τη  διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. (1-9-2019 έως και 30-6-2020)

Ωστόσο η παραπάνω ενέργεια του Δ.Π.Θ., θέτει σε άμεσο κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα των ανωτέρω επιχειρήσεων, καθώς με απόφαση της κυβερνήσεως τα ξενοδοχεία στον Έβρο εξαιρέθηκαν από την επιβολή αναστολής λειτουργίας. Αντίθετα  παρέμειναν εν λειτουργία ως ξενοδοχεία ειδικού σκοπού έτσι ώστε να φιλοξενούν βάσει των υπαρχουσών συμβάσεων διαμονής, νοσηλευτικό προσωπικό, αστυνομικές δυνάμεις και φοιτητές Α.Ε.Ι. Συνεπώς, οι παραπάνω επιχειρήσεις εκτός από την απώλεια των εσόδων που υπέστησαν λόγω της καταχρηστικής ακύρωσης των συμβάσεων από το Δ.Π.Θ , δεν μπόρεσαν να ενταχθούν ούτε στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Υπό αυτό το πρίσμα και με γνώμονα  το γεγονός πως ο Έβρος δοκιμάζεται τόσο από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας όσο και από τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση, η υποστήριξη των συγκεκριμένων επιχειρήσεων αποτελεί ζήτημα  ύψιστης σημασίας για την τοπική οικονομία. Γι’ αυτό τον λόγο θα ήθελα να  αιτηθώ την άμεση παρέμβαση σας για την καταβολή των οφειλόμενων από το Δημοκρίτειο χρηματικών ποσών προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

ΕΕ: Μη υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα από σήμερα

editor

Μετά από έξι μήνες το ΣΑΟΣ ΙΙ και πάλι στο νησί!

admin

Επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ στα Κέντρα Κοινότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας

admin
28/03/2024 22:06