Κόσμος

Μπορίσοφ: Κατηγορεί τους Βούλγαρους που ήρθαν στην Ελλάδα, ότι δεν στηρίζουν τον τουρισμό τους

Έξαλλος με τους συμπατριώτες του που σχημάτισαν ουρές την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα σύνορα και μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα, είναι ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

“Οι Βούλγαροι θα έπρεπε να στηρίζουν τον δικό τους τουριστικό κλάδο”, δήλωσε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, οργισμένος εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης συντοπιτών του στα ελληνικά σύνορα, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Volksblatt.

«Οι Βούλγαροι θα έπρεπε να στηρίζουν τον δικό τους τουριστικό κλάδο», τόνισε σύμφωνα με το δημοσίευμα που έχει τίτλο «Βούλγαροι παραθεριστές κατακλύζουν την Ελλάδα – Κυκλοφοριακό χάος στα σύνορα».

Όπως μεταδίδει η αυστριακή εφημερίδα, ο κλάδος θα πρέπει να κάνει κάτι για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες ζήτησε δεδομένου ότι ο τουρισμός αποτελεί το 12% του ΑΕΠ της χώρας.

Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από τη Βουλγαρία εκτιμούν την Ελλάδα σαν τουριστική χώρα μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πάρα πολλοί ήρθαν για δουλειά στην Ελλάδα

Αυτό που δεν αναφέρει το δημοσίευμα, είναι ότι πάρα πολλοί Βούλγαροι ήρθαν για δουλειά στην Ελλάδα και όχι για τουρισμό. Ιδιαίτερα στο νομό Έβρου, αρκετοί επέστερψαν μόλις άνοιξαν τα σύνορα στα διάφορα χωριά, όπου είτε ασχολούνται με γεωργικές εργασίες (πάρα πολλοί ασχολούνται με τα σκόρδα στην Βύσσα), είτε οι γυναίκες προσέχουν και φροντίζουν ηλικιωμένους.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Η Ρωσία ετοιμάζεται για νέα τουρκική επιθετικότητα: Αμπχαζία – Κριμαία οι πιθανοί στόχοι του Ερντογάν

editor

Ερντογάν προς Ελλάδα: Δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά

editor

Ζαν Πολ Γκετί: Η αληθινή ιστορία του τσιφούτη κροίσου

admin