30 Νοεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Η εθελοντική ομάδα του Δήμου Διδυμοτείχου “αποΔίΔω” καθάρισε τον χώρο δίπλα στον πύργο της Βασιλοπούλας

Η εθελοντική ομάδα του Δήμου Διδυμοτείχου “αποΔίΔω” και τα μέλη της προχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία στην κοπή χόρτων και καθαρισμού στον ιστορικό χώρο δίπλα στον πύργο της Βασιλοπούλας.

“Όταν ο εθελοντισμός και η ανιδιοτέλεια συναντούν την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον,το αποτέλεσμα μόνο θετικό και αξιέπαινο μπορεί να είναι. Καθήκον πλέον όλων μας είναι να διατηρούμε το χώρο καθαρό με σεβασμό στο πράσινο και στο περιβάλλον.” αναφέρει με ανακοίνωσή της η εθελοντική ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι από τα ωραιότερα σημεία του Διδυμοτείχου, ένας κυκλικός πύργος εκεί ο ψηλότερος ονομάζεται “πύργος της βασιλοπούλας”. Η παράδοση λέει πως κάποτε ο βασιλιάς διασκέδαζε κυνηγώντας και στη θέση του άφησε την κόρη του.

Όταν τον ειδοποίησαν ότι έρχονται οι Τούρκοι είχε τόση εμπιστοσύνη στην οχυρότητα του κάστρου ώστε είπε: “αν σηκωθεί από τη χύτρα ο κόκορας και λαλήσει, θα πιστέψω ότι κυριεύτηκε η πόλη”.

Οι Τούρκοι όμως χρησιμοποίησαν δόλο και έδειξαν το χρυσοκέντητο μαντήλι του βασιλιά στην κόρη του. Αυτή μόλις το είδε, τους παρέδωσε το κλειδί του κάστρου κι έγινε αιτία της άλωσης. Όταν κατάλαβε πως την ξεγέλασαν, δεν άντεξε την ντροπή και αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον πύργο. Από τότε ο πύργος λέγεται της βασιλοπούλας.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Το ΔΠΘ φιλοξενεί στην Ξάνθη την 29η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ESN Greece

editor

Έβρος: Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

editor

Ο “Happy Traveller” Ευτύχης Μπλέτσας κάνει γυρίσματα στη Σαμοθράκη!

editor
30/11/2023 5:32