28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Βουλγαράκης: Στην Αλεξανδρούπολη ο πρώην υπουργός με το περίφημο “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες ο Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός επί Κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είχε δηλώσει το περίφημο: “Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό” για το θέμα του Βατοπεδίου, μια φράση που έχει πλέον μείνει κλασική για όσους προσπαθούν να… δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Ο κ.Βουλγαράκης όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Evros-news.gr, απολάμβανε ο ψαράκι του σε γνωστή, παραλιακή ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή της Απολλωνιάδας, παρέα με τον Σταύρο Στογιαννίδη, στενό συνεργάτη του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Τάσου Δημοσχάκη. Ο κ.Στογιαννίδης είναι αξιόλογος πολιτικός μηχανικός, με ειδίκευση στα αντιπλημμυρικά έργα και εργάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Τον απέσπασε όμως στο γραφείο του ως συνεργάτη ο κ.Δημοσχάκης (όπως έχει το δικαίωμα εκ του νόμου), παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως η Αντιπεριφέρεια Έβρου έχει έλλειψη στελεχών για να καταρτίζει μελέτες και να υλοποιεί έργα.

Άλλωστε ένας ακόμα φιλοκαραμανλικός βουλευτής, όπως ο Τάσος Δημοσχάκης δηλαδή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην γειτονική Ροδόπη, έχει και αυτός σύμφωνα με πληροφορίες μας αποσπάσει στο γραφελιο του δυο πολιτικούς μηχανικούς, έναν από την Αποκεντρωμένη και έναν από την Αντιπεριφέρεια, την στιγμή που είναι δεδομένη η έλλειψη ικανών, έμπειρων στελεχών για τις απαραίτητες μελέτες.

Δεν καταφέραμε να μάθουμε τον λόγο της παρουσίας του πρώην υπουργού της Ν.Δ στην περιοχή μας, αλλά είναι γνωστό πως μετά την αποχώρηση του από την ενεργό πολιτική, δραστηριοποιείται πλέον επαγγελματικά στον τομέα των επιχειρήσεων που αφορούν τις κατασκευές και μάλιστα ανέλαβε έργα στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Δεν αποκλείεται η παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη να έχει σχέση με το λιμάνι και τις εξελίξεις για την παραχώρηση του. Να θυμίσουμε απλά ότι ο κ.Βουλγαράκης είχε πει την περίφημη φράση “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, την Πέμπτη 4/9/2008 στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑϊ, τότε ως υπουργός Ναυτιλίας και Νήσων.

Θα μπορούσε πάντως στην παρέα τους να είναι και ο… δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, μια και στην περίπτωση του ιδιωτικού ΚΔΑΠΜΕΑ κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιούργησε η σύζυγος του αν και υπάρχει ήδη και λειτουργεί ΚΔΑΠΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας, προφανώς και ο ίδιος θεωρεί πως αφού είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Γι’ αυτό και μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει… τσιμουδιά για το θέμα.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Hμερίδα επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Αλεξανδρούπολη

editor

To λειτουργικό πρόγραμμα των Ιερών Ναών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

editor

Το Δημοτικό Σχολείο Ριζίων Ορεστιάδας κατέκτησε την 1η θέση και πήρε το Βραβείο Δράσης Συνεργασίας!

editor
28/03/2024 16:05